Radvančania otočili derby v samom závere

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|11. aug 2015 o 00:00

Štvrtoligové futbalové derby Medzilaborce – Radvaň n/L. (1:2) bolo dramatické až do posledných sekúnd.

RADVAŇ n/L. Stáva sa, Že niekto v samom závere stretnutia skóruje raz, ale žeby sa to podarilo jednému mužstvu dokonca dvakrát a otočil by sa tým výsledok, je skôr futbalovým unikátom.

A taký sa podaril štvrtoligistom TJ Družstevník Radvaň nad Laborcom, keď v 90. minúte hlavičkou Kudláča vyrovnali a v nadstavenom čase prudká strela Ljubarskeho napla medzilaborskú sieť po druhýkrát.

V hodine dvanástej

Ruslan Ljubarskij niekoľko ostatných sezón hájil humenské futbalové farby, od leta je jednou z nových tvárí radvanského štvrtoligistu. Celkom do neznámeho prostredia však neprišiel.

„Čo sa kádra týka, až taká novota to pre mňa nebola, viacerých chlapcov som poznal, najmä tých skúsenejších futbalistov. Že sa však potrebujeme zohrať, ukázali hneď prvé kolá, ktoré sme výsledkovo nezvládli. Naposledy doma i teraz v Medzilaborciach sme nehrali dobre v prvých polčasoch. Zlepšenie nastalo po prestávke. Kým doma naša prevaha gólovo vyjadrená nebola, v derby áno, i keď až v hodine dvanástej,“ poznamenal Ruslan Ljubarskij.

Neuspokojili sa

MŠK Spartak Medzilaborce sa ujal vedenia v 19. minúte a svoje najtesnejšie vedenie držal, držal, až sa zdalo, že ho udrží do záverečného hvizdu.

V poslednej minúte došlo k vyrovnaniu, po nadstavených troch minútach vytryskol v radvanských radoch gejzír radosti, kým Medzilaborčanom ostali oči pre plač.

„Druhý polčas bol v našej hernej réžii, vypracovali sme si viacero šancí, gól mohol a mal prísť oveľa skôr. Vo futbale sa hrá až do záverečného hvizdu a nám sa to oplatilo ziskom nielen bodu, ale až troch. Keď sme v poslednej minúte vyrovnali, nestiahli sme sa spokojní, naopak, povedali sme si, že skúsime ešte súpera pritlačiť, že ho inkasovaný gól nalomil. Podarilo sa,“ konštatoval po troch zápasoch už dvojgólový futbalista.

Prsia a z jednej...

Druhý presný zásah v sezóne prišiel v nadstavenom čase derby.

„Asi to bola jedna z posledných akcií zápasu. Zahrávali sme štandardku snáď zo štyridsať metrov, nakopnutú loptu predĺžil Legdan hlavičkou do šestnástky, ja som tam vbehol, spracoval na prsiach a z jednej zakončil,“ dodal Ruslan Ljubarskij, ktorý tak zabezpečil Radvančanom prvé víťazstvo v sezóne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Radvančania otočili derby v samom závere