Rábek vraj dal Novozámočanom výpoveď

Oblečie si Oliver Rábek prešovský dres?
Oblečie si Oliver Rábek prešovský dres? (Autor: TASR)
Sportnet|6. jún 2012 o 00:00

Hádzanárov Tatrana Prešov čaká v nasledujúcej sezóne okolo 80 majstrovských zápasov. V kádri by radi videli aj reprezentačnú spojku Olivera Rábeka.

PREŠOV. Slovenské hádzanárske extraligové kluby už rozhodli, že Tatran Prešov, hoci opäť bude hrať SEHA ligu i v pohárovej Európe, musí odohrať aj základnú časť najvyššej domácej súťaže, ktorá pre najbližšie dva ročníky má schválený nový súťažný model.

Počet zápasov prešovským hádzanárom tým pádom stúpne. K tomu musia v klube mať adekvátne široký hráčsky káder.

„Mojím pohľadom nás čaká najťažšia sezóna v doterajšej novodobej klubovej histórii, s najvyšším počtom zápasov. Ak spočítam stretnutia v našej extralige, Slovenskom pohári, SEHA lige, kvalifikácii o Ligu majstrov, či potom v Európskej lige, ktorá vznikne zlúčením Pohára EHF a Pohára víťazov pohárov, vychádza mi to zhruba na osemdesiat zápasov. Nuž a takýto vysoký počet sme od môjho príchodu do prešovskej hádzanej ešte nehrali,“ tvrdil nám majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

„K tomu nám, ako reprezentantovi slovenskej hádzanej na medzinárodnom poli 'pomohli' slovenské kluby tým, že musíme hrať základnú časť extraligy.“

S akým počtom hráčov na takúto dávku zápasov majiteľ klubu uvažuje, prezradil nám ešte pred začiatkom prípravy na budúcu sezónu.

„V kádri bude dvadsať kmeňových profesionálnych hráčov. K nim do prípravy zaradíme sedem našich vytypovaných dorastencov, s ktorými uzavrieme profesionálne zmluvy. Potom bude už len na tréneroch, ktorého z nich a ako citlivo nasadia neskôr aj do súťažného zápasového diania seniorského mužstva. Oproti tomu, akú som mal pôvodne predstavu s ich nasadzovaním a po tom aký návrh nového súťažného modelu Tipos extraligy bol prijatý, štarty našich dorastencov v seniorskom tíme budú v obmedzenejšej miere, než ako som pôvodne uvažoval.“

Prvá ľavá spojka nevyhnutnosťou

Po uplynulej sezóne v Tatrane Prešov skončili pivot Michal Kopčo a spojka Ante Kukrika. Za do bundesligy odchádzajúceho Kopča majú Prešovčania inú reprezentačnú náhradu, Andreja Petra.

Ďalším už podpísaným novicom v zeleno–bielom je z Vardaru Skopje sa vracajúci český reprezentant Jan Sobol.

Post prvej ľavej spojky, na ktorej v minulej sezóne zväčša hrával do Bosny a Hercegoviny sa vracajúci Kukrika, ostáva otvorený.

Tatran stále usiluje a intenzívne pracuje na dotiahnutí príchodu slovenského reprezentanta z Nových Zámkov, Olivera Rábeka.

„Podľa najnovších informácií ktoré mám od Rábekovho právneho zástupcu Petra Čurillu, Oliver dal svojmu novozámockému zamestnávateľovi HC Štart Nové Zámky výpoveď zo zmluvy pre neplnenie si povinností zo strany svojho materského klubu voči nemu. Čo však bude ďalej, aký vývoj táto záležitosť naberie, v tej chvíli neviem. Keďže ale dal Novým Zámkom výpoveď, predpokladám, že hrať tam nebude a nebude môcť odísť ale ani nikam inam. Takže, naozaj neviem ako sa celá záležitosť vyvinie. V každom prípade však Tatran musí získať prvú ľavú spojku. Či to bude Rábek, alebo niekto trebárs zo španielskej ligy, kde je momentálne veľa voľných hráčov a ktorých nám manažéri núkajú, malo by sa rozhodnúť do konca tohto mesiaca.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rábek vraj dal Novozámočanom výpoveď