Rábek už trénuje s Tatranom

Oliver Rábek. V novom prostredí sa už udomácnil.
Oliver Rábek. V novom prostredí sa už udomácnil. (Autor: jale)
Sportnet|12. júl 2012 o 00:00

Slovenský hádzanársky reprezentant, donedávna hráč Nových Zámkov, 207 centimetrov vysoký a 95 kilogramov vážiaci Oliver Rábek si vydýchol.

Ako sme včera exkluzívne informovali, jeho prestupová kauza sa uzavrela. HC Štart Nové Zámky a Tatran Prešov dospeli k dohode, na základe ktorej jeden z najlepších strelcov slovenskej extraligy zakotví, podľa zmluvy na šesť rokov, v majstrovskom Tatrane.

PREŠOV. V najbližších dňoch má byť Oliver Rábek preregistrovaný do Tatrana Prešov. S osemnásobným slovenským hádzanárskym šampiónom však už nejaký čas trénuje.

Včera sme zastihli, možno povedať, už prešovskú ľavú spojku, kanoniera na pohľadanie, v novom bydlisku v metropole Šariša pred predpoludňajším tréningom.

„Netajím, poriadne som si vydýchol po tom, ako tri zainteresované strany dospeli v mojom prestupovom prípade k dohode,“ ako prvé, už aj dobre naladený, vyriekol Oliver Rábek v novom pôsobisku.

„Teraz sa už môžem konečne sústrediť na prípravu na novú sezónu s novými spoluhráčmi tak, aby som očakávania do mňa vkladané aj naplnil.“

Spravil chybu, patrične si ju „vyžral“

Pre samotného hráča boli predošlé týždne zložité, zastreté obavami o svoju hádzanársku budúcnosť. Nie je tajomstvom, že za určitých okolností O. Rábekovi hrozila finančná pokuta a tiež prípadný až dvojročný dištanc.

„Naozaj mám za sebou zložité obdobie,“ pripustil obávaný kanonier. „Okrem toho, čo ste spomenuli, bolo tam aj viacero vecí, ktoré mi znepríjemňovali život, ohrozovali hráčsku kariéru. Vážne sa hovorilo o dištanci, o pokute i zahmlievaní, či, kedy a kde budem môcť hrať. Chválabohu, že sa to všetko takto dobre skončilo. Trénovaní športovci zvyknú toho zvládnuť ozaj dosť, ale priznám sa, že mnou všetko to okolo kauzy riadne kývalo. Preto neskrývam, že keď sa dospelo k dohode, zo srdca mi spadol nie kameň, ale poriadne veľký balvan. Som šťastný, že je to už za mnou. Uvedomujem si, že som jednu chybu spravil, a tú som si aj patrične, prepáčte ten výraz,  'vyžral '. Život, i ten hádzanársky však ide ďalej, nuž snažím sa myslieť viac dopredu.“

U kickboxerov sa mu páčilo

Oliver Rábek už zarezáva s mužstvom Tatrana Prešov, ktorého prípravu do 24. júla vedie asistent trénera D. Rašiča Ivan Pompoš.

„S väčšinou prešovských chlapcov sa dobre poznám, takže s adaptáciou v novom prostredí som žiadne problémy nemal. Partia hráčov je tu dobrá, vychádzame spolu na tréningoch i mimo nich naozaj dobre. Verím, že v takomto duchu to pôjde aj naďalej.“

Zvláštnosťou predprípravného obdobia v Tatrane je spolupráca s košickými kicboxermi, no pre O. Rábeka to bola nová skúsenosť.

„Niečo podobné som ešte neokúsil, ale po pravde povedané, mne sa tréningy v Košiciach páčili. Určite každému hádzanárovi niečo dajú. Teraz už aj viac beháme, stále aj posilňujeme, začneme pracovať s loptami. Nie žeby som hrubú prípravu obľuboval, ale viem, že z nej počas sezóny budem žiť, nuž sa snažím k nej aj takto zodpovedne pristupovať.“

Prechádza na inú úroveň

Načo sa jeden z trojice prešovských hádzanárskych novicov (okrem O. Rábeka sú to J. Sobol a A. Petro) najviac v Prešove teší?

„Predovšetkým na zápasy na medzinárodnej úrovni. V SEHA lige, v Lige majstrov ich bude dosť. K tomu slovenská extraliga, Slovenský pohár, dačo v reprezentácii, takže aj mňa čaká ma poriadna zápasová dávka. Teším sa ale na ňu rovnako ako na cestovanie za výrazne atraktívnejšími súpermi, proti akým som hrával v predošlom klube. Dúfam, vlastne verím, že výkonnostne v Tatrane, v spoločnosti výborných hráčov, v zápasoch so silnými súpermi, moja výkonnosť bude mať stúpajúci trend. Aby to tak bolo, som odhodlaný tvrdo na tom pracovať. Samozrejme, strieľať čo najviac gólov, ktoré sa odo mňa zrejme najviac očakávajú.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rábek už trénuje s Tatranom