Rábek sa operácii podrobí v Záhrebe

Jubilant. Rábek preberá tortu od kapitána Tatrana.
Jubilant. Rábek preberá tortu od kapitána Tatrana. (Autor: viza)
Ján Leško|2. okt 2017 o 00:00

Oslava tridsiatky a torta s balónom boli len náplasťou na problémy.

PREŠOV. Po prvý raz v tomto ročníku Slovnaft Handball Extraligy hrali obidva tímy prešovského Tatrana domáce zápasy pod jednou strechou. A obidva doma súperov výrazne zdolali.

Ako prvé sa predstavilo mužstvo Tatran Prešov II, ktoré vyhralo nad Slovanom Modra vysoko 34:20.

Ešte exkluzívnejší strelecký koncert predviedol úradujúci majster. Tatran Prešov znovu siahal na päťdesiatgólovú métu, ako nedávno v Malackách.

Hoci v porovnaní s vtedajším zápasom dali prešovskí hádzanári o gól viac, predsa len dva im k dosiahnutiu tejto méty chýbali. Napokon vyhrali nad Novými Zámkami 48:18.

A to i napriek faktu, že krídelník Jakub Hrstka si šetril poranený členok a pivot Ante Babič ešte v zápase v Skopje s Vardarom narazené rebrá.

Práve na jeho mieste zaskakoval najskúsenejší prešovský hráč, odchovanec a kapitán tímu Radovan Pekár.

Zväčša už nekompromisný obranár si zápas s Novými Zámkami užíval aj v útoku a napokon štyrikrát sa zapísal do listiny strelcov.

„Na poste pivota som ozaj len zaskakoval. Do streleckých pozícií ma dohnali presnými prihrávkami spoluhráči.“

So srbským vicemajstrom

V utorok o 19. hodine sa Tatran postaví už protivníkovi iného rangu. Do Prešova zavíta v rámci 5. kola nováčik SEHA ligy, srbský vicemajster Dinamo Pančevo.

Mužstvo, ktoré v nadnárodnej lige dokázalo vyhrať na pôde srbského majstra v Novom Sade a naostatok v Breste prehrali len o tri góly.

„Vieme, že Pančevo bude nepríjemným súperom. Naša príprava smeruje ale jednoznačne k tomu, aby sme vyhrali. Myslím si, že s Novými Zámkami sme sa celkom dobre naladili a vlastne už po tomto zápase sme preladili mysle na najbližší zápas. Dúfam, že znovu príde veľa ľudí, vytvoria dobrú atmosféru a my na ihrisku sa vynasnažíme spraviť všetko preto, aby radosť z úspechu prepukla v našom tábore.“

Sladká pozornosť tridsiatnikovi

Okrem povinností na ihrisku mal Radovan Pekár aj iné úlohy.

Ako kapitán sa s rozlúčil s odchádzajúcim hráčom Stefanom Jankovičom a príjemnejšie to mal potom s Oliverom Rábekom.

Tento kanonier Tatrana a kapitán slovenskej reprezentácie oslávil v sobotu tridsiate narodeniny.

Práve od kapitána Pekára si prevzal od spoluhráčov tortu a balón s číslom tridsať.

Väčšmi si ale Rábek sviatočný deň vychutnať nemohol. Po pretrvávajúcich problémoch s pravým ramenom sa musí podrobiť operácii.

Tá podľa lekárov pre bežného človeka náročná príliš nie je. Avšak pre hádzanára, pre ktorého je práve pravá ruka dôležitý „pracovný nástroj“, si vyžaduje fundovaného lekára – špecialistu.

Takých si mal možnosť zvoliť vo Francúzsku, v Poľsku či na Slovensku. Napokon sa ale rozhodol podstúpiť operačný zákrok v chorvátskom Záhrebe, kam už aj vycestoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rábek sa operácii podrobí v Záhrebe