R. Hartmann: Musíme začať strieľať góly

Sportnet|4. apr 2009 o 00:00

Skalickí hokejisti predĺžili sériu prehier v košickej Steel Aréne. Na východe nevyhrali od 27. februára 2007, počet prehier narástol už na dvanásť,

aj preto vedú Košičania vo finálovej sérii nad Skalicou 2:0. Záhoráci sa v najbližších dvoch zápasoch budú spoliehať na domáce prostredie.

KOŠICE. Obávaný prvý skalický útok zatiaľ neúradoval. V dvoch košických zápasoch si Žigmund Pálffy, Juraj Mikúš a Richard Hartmann pripísali len po jednej asistencii. Aj preto vyšli Záhoráci dvakrát naprázdno.

"Nemyslím si, že by nás Košičania nejako eliminovali. To my nehráme dobre, málo si pomáhame. Hoci v druhom zápase sme mali dobré akcie. Ale nepadlo nám to tam," nespokojný je útočník Skalice Richard Hartmann s efektivitou na košickom ľade. Každopádne, bez výdatnej pomoci dvoch najproduktívnejších hráčov súťaže Pálffyho a Mikúša sa skalické mužstvo presadzuje oveľa ťažšie.

Nepremenené šance

Skaličania v druhom zápase Košičanov prestrieľali. Na Lipovského bránku vyslali 36 striel. No iba jediná bola gólová. V závere štvrtkového stretnutia mali minimálne tri možnosti stav aspoň znížiť, no v koncovke Záhoráci zlyhali. "Už sme museli naháňať výsledok. Domáci viedli o dva góly, my sme sa museli tlačiť dopredu. Mali sme tam kopec šancí," hovorí Hartmann na margo chabej koncovky. "Brankári chytajú na oboch stranách veľmi dobre. Každopádne, s tou koncovkou musíme niečo robiť."

Presilovky nevychádzajú

Ani presilovky Skaličanom vo finále nesvedčia. Nehrali ich veľa, no zatiaľ z nich nevyťažili nič. "Presilovky nehráme dobre. Ale zase v druhom zápase sme sa celkove zlepšili. Košičanom sme ukázali, že v ďalších bojoch to nebudú mať také jednoduché ako v prvom zápase," narážal na skutočnosť, že vstup do série Skaličanom nevyšiel.

Hrať svoju hru

Hartmann nechcel hovoriť o tom, že po pondelku by mohol byť stav v sérii nerozhodný 2:2. "Uvidíme. Ideme od zápasu k zápasu. Teraz sa chceme sústrediť na tretí súboj," vraví Richard, ktorý si nemyslí, že herný prejav jeho mužstva by sa mal radikálne zmeniť. "My hráme doma i vonku v podstate to isté. My sa nepozeráme na to, čo hrajú Košice. My si musíme hrať svoju hru. A hlavne začať strieľať góly," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»R. Hartmann: Musíme začať strieľať góly