Prvý tréning Prešova viedol Šafranko

Ján Šafranko viedol prvý tréning Prešovčanov. Ich corgoňligový osud je ťažko predvídateľný.
Ján Šafranko viedol prvý tréning Prešovčanov. Ich corgoňligový osud je ťažko predvídateľný. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
TASR|18. jún 2012 o 17:39

Doterajší tréner 1. FC Tatran Sergej Kovalec ešte nepodpísal novú zmluvu, vedenie klubu sa priamym vyjadreniam k perspektívam vyhýba.

PREŠOV. V kabíne futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov sa v pondelok v úlohe dočasného hlavného trénera predstavil vedúci A-mužstva Ján Šafranko, ktorý viedol úvodný tréning pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy 2012/2013.

Doterajšiemu ukrajinskému lodivodovi Sergejovi Kovalecovi totiž vypršala k 31. máju platnosť zmluvy, pričom ešte nepodpísal novú.

"Do prípravy na novú sezónu Corgoň ligy vstupujeme v normálnom režime. Na prípravu nastupujeme s pôvodnými trénermi, so zmenami na tomto poste neuvažujeme. Pokračovať budú aj všetci hráči, ktorí majú s klubom platné zmluvy. Hráčsky káder A-tímu omladíme domácimi hráčmi z vlastnej klubovej liahne. Rozhodnutie o ďalšom pôsobení klubu v budúcej sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže visí 'vo vzduchu', uviedol v písomnom stanovisku prezident klubu Miroslav Remeta.

Tatran má po odchode investorov finančné problémy, ktoré sa už pretriasali v médiách a budúcnosť šarišského klubu je tak momentálne nepredpovedateľná.

Najnovším termínom je streda

"O prvých veciach okolo celej záležitosti sme vedeli hneď po skončení sezóny. Po poslednom zápase so Slovanom sme mali mítingy s pánom Petríkom, Bogdanovským ako i trénermi, ktorí nám povedali, ako sa budú veci vyvíjať a čo sa asi bude v lete diať. Neskôr sme už mali iba čiastočné informácie, no nič konkrétne sme sa nedozvedeli. Čakáme na informácie, čo bude s Tatranom," uviedol brankár Jakub Diviš, podľa ktorého by sa mali pohnúť veci v stredu, tak ako ich v kabíne informoval športový riaditeľ Erik Bogdanovský.

Zlé ekonomické zázemie pocítili hráči i na vlastnej koži pred koncom uplynulej sezóny.

"Tatran si plnil povinnosti tak, ako mal, ale určite sú nejaké problémy, ktoré je cítiť. Verím však, že sa to vyrieši," skonštatoval Ján Papaj, ktorý má zmluvu platnú k 30. júnu a predbežne komunikuje už aj so zahraničnými klubmi.

Na jeho slová nadviazal spoluhráč Štefan Zošák, ktorému končí u "zeleno-bielych" k rovnakému termínu hosťovanie, no má ešte rok platnú zmluvu v Žiline.

"Určite nie je tajomstvom, že Prešov má nejaké ekonomické problémy. Sú nám aj dlžní, ale myslím si, že sa to dá, čo najskôr dokopy a bude to v pohode," prezradil Zošák.

Fabuľa so Šafrankom na prvom tréningu privítali 20 hráčov, medzi ktorými už chýbal Róbert Zeher (Ostrava). Naopak k tímu sa pripojil po návrate z hosťovania (Příbram) Jonathan Mariano Bernardo.

Viacerí hráči sú v Prešove na hosťovaní k 30. júnu, ich osud v tíme nie je teda jasný.

Prešov by mal v príprave podľa predbežného plánu odohrať sedem zápasov, vrátane štyroch duelov počas sústredenia v doposiaľ neznámom stredisku.

Remeta o spolupráci s Ukrajincami a mestom

Prezident klubu Remeta ďalej v písomnom stanovisku informoval aj o možnej spolupráci s ukrajinskými partnermi.

"Projekt s ukrajinskými partnermi je pripravený a odsúhlasený. Vďaka nemu by sme mohli získať zdroje na financovanie hráčov, čo by mohlo aspoň čiastočne zaplátať dieru v rozpočte, vzniknutú odchodom akcionára a sponzora klubu. Aby pripravenú dohodu ukrajinská strana odobrila, musíme jej dať garancie o stabilizovaní ďalšieho fungovania klubu a vykrytia rozpočtu na základné fungovanie. Tie zase závisia od rozhodnutia mesta Prešov, pretože vo financovaní klubu v meste nie som ochotný samostatne pokračovať bez vyjasnenia vzťahu s mestom, čo obsahuje dohodu o uhradení starého záväzku a príspevok na financovanie mládeže vo výške približne odpovedajúcemu súčasnému akcionárskemu podielu mesta na rozpočte klubu. Bez toho neviem dať garancie projektu na spoluprácu pre ukrajinského partnera. Na základe rokovaní s vedením mesta teraz máme predložiť písomnú žiadosť, o ktorej budú rozhodovať mestskí poslanci na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva. Potrebujeme, aby mesto platilo aspoň tie záväzky, ktoré malo a na ktoré sa ako akcionár klubu zaviazalo. U vedenia mesta sme sa stretli s proklamovanou snahou pomôcť futbalu, no rozhodujúce slovo bude mať po prerokovaní žiadosti v jednotlivých komisiách zastupiteľstvo, ktoré bude rokovať na budúci týždeň. Verím, že o našej žiadosti budú poslanci rozhodovať seriózne, rozhodnutie bude pozitívne a nám sa podarí úspešne odštartovať nový ročník Corgoň ligy."

ico

Káder na prvom tréningu

Brankári: Jakub Diviš, Jakub Plánička, Maroš Ferenc, Denis Barát

Hráči v poli: Marián Adam, Viliam Macko, Peter Katona, Jaroslav Kolbas, Peter Lipták, Peter Petráš, Michal Krajník, Rafael de Oliveira Torres, Ján Papaj, Michal Piter-Bučko, Jakub Heidenreich, Lukáš Hruška, Matúš Marcin, Štefan Zošák, David Střihavka, Martin Pribula.

miv

Káder na prvom tréningu

Brankári: Jakub Diviš, Jakub Plánička, Maroš Ferenc, Denis Barát
Hráči v poli: Marián Adam, Viliam Macko, Peter Katona, Jaroslav Kolbas, Peter Lipták, Peter Petráš, Michal Krajník, Rafael de Oliveira Torres, Ján Papaj, Michal Piter-Bučko, Jakub Heidenreich, Lukáš Hruška, Matúš Marcin, Štefan Zošák, David Střihavka, Martin Pribula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý tréning Prešova viedol Šafranko