Prvoligistky Bardejova sa už pripravujú

Bardejovské futbalistky na spoločnom stretnutí po sezóne.
Bardejovské futbalistky na spoločnom stretnutí po sezóne. (Autor: Jozef Mačejovský)
Sportnet|5. aug 2015 o 00:00

Po úspešnej uplynulej sezóne odštartovali prvoligové futbalistky Partizána Bardejov letnú prípravu.

Po úspešnej uplynulej sezóne odštartovali prvoligové futbalistky Partizána Bardejov letnú prípravu na nadchádzajúci súťažný ročník.

BARDEJOV. V kádri i na lavičke došlo k niekoľkým zmenám, z družstva odišli niektoré hráčky na vysoké školy, káder bol doplnený mladšími dievčatami.

Kormidla žien sa ujal doterajší asistent, Jozef Matej ml., ktorý štafetu pri dievčenskom futbale prebral po svojom otcovi. Od novej sezóny bude hlavným trénerom aj v kategórii junioriek.

Letná príprava odštartovala 20. júla. „Od 22. júla sme trénovali dvojfázovo, doobeda sa venovali skôr kondícii. Odohrali sme prvý prípravný zápas proti chlapcom Partizána Bardejov, kategória U14. Viaceré dievčatá odišli na reprezentačný zraz U19. Ženy trénujú spolu s juniorkami,“ ozrejmil momentálnu situáciu v tíme tréner Matej.

Odchádzajú známe mená

Káder žien opustilo niekoľko hráčok. Na vysokú školu odchádza Lívia Kuľková, je na skúške v Sparte Praha.

Družstvo opúšťa aj Iveta Čekanová, ide do Bratislavy, Veronika Strončeková odchádza za štúdiom do Žiliny, no v klube by uvítali, ak by za Partizán odohrala aspoň niekoľko duelov.

Do Bratislavy by mala zamieriť aj Jana Vajdová, no takisto by za Bardejov ešte chcela hrať.

Do Bardejova prišlo niekoľko nových tvárí, ide prevažne o mladé hráčky, ktoré v Bardejove nastúpia aj na stredné školy.

„Z Humenného prišla Lívia Maliňáková, zo Spišskej Novej Vsi Tamara Solárová a Timea Gyomraiová. Zo Starej Ľubovne sme získali Henrietu Vaľušovú, ktorá okrem junioriek môže hrať ešte aj za žiačky. Konkurencia bude veľká, dievčatá musia na sebe pracovať, aby zabojovali o miesto v zostave,“ pokračoval J. Matej.

Počas sezóny by sa k tímu mohli na niekoľko duelov pripojiť aj S. Sobeková a J. Mišeková, ktoré študujú v Bratislave.

V klube ešte uvažujú o 2 – 3 nových menách, no prestupy ešte nie sú dotiahnuté. Káder by mali posilniť ženy a aj juniorky.

Medailové ambície

Už na prvom tréningu si kolektív stanovil určité ciele. Podľa trénera sú jednoznačné. Ženy chcú skončiť do tretieho miesta a v Slovenskom pohári postúpiť minimálne do semifinále. Juniorky majú cieľ minimálne obhájiť druhé miesto.

Ligový ročník sa začína predposledný augustový víkend. Dovtedy by v klube chceli odohrať niekoľko prípravných stretnutí.

„Trošku je problém so súpermi, keďže ideálne by bolo hrať proti dievčatám, no v blízkosti veľa súperov nemáme, preto oslovujeme aj chlapcov, či už z Partizána alebo dorastencov Kľušova či chlapcov z Kobýl. Ideálne bude odohrať minimálne jeden zápas za týždeň,“ dodal tréner.

V prvom kole pocestuje Bardejov do Nitry, ktorá sa do ligy prihlásila na úkor Šale, v druhom privíta nováčika z Myjavy.

Trénerom žien je Jozef Matej, asistentmi budú František Kuľka a M. Poloha. Juniorky bude mať na starosti takisto J. Matej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvoligistky Bardejova sa už pripravujú