Problémy Chelsea - vykartovaný Ashley Cole a neistý Čech

SITA|15. apr 2009 o 13:56

Hlavný kormidelník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Guus Hiddink má pred dvojzápasom z FC Barcelona dva veľké problémy.

LONDÝN. Hlavný kormidelník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Guus Hiddink, ktorý svoj tím previedol cez FC Liverpool do semifinále Ligy majstrov 2008/09, má pred dvojzápasom z FC Barcelona dva veľké problémy. Holandský trénerský svetobežník musí vyriešiť obsadenie postu ľavého obrancu a pomôcť gólmanovi Petrovi Čechovi znovu objaviť jeho skvelú formu a stratené sebavedomie. Prvovýberový ľavý bek "The Blues" Ashley Cole totiž videl v utorňajšom odvetnom dueli štvrťfinále proti FC Liverpool (4:4) za faul na Álvara Arbelou žltú kartu, už svoju druhú v tejto sezóne európskeho pohára č. 1. V prvom zápase semifinále na Nou Campe v utorok 28. apríla preto určite nenastúpi. "Je to pravda, táto situácia nás dosť znepokojuje. No ešte máme dostatok času na to, aby sme všetko vyriešili. Barcelona má skvelých hráčov, ktorí preferujú ofenzívny futbal. Budeme si musieť dať na nich obrovský pozor," vyhlásil Guus Hiddink. Práve na strane Ashleyho Cola nastupuje v barcelonskom drese argentínsky krídelník Lionel Messi, aktuálne asi najlepší futbalista na svete a zároveň najlepší kanonier Ligy majstrov 2008/09 s ôsmimi gólmi. Pozitívnou správou pre defenzívu Chelsea bude určite návrat stopéra a kapitána Johna Terryho, ktorý v odvete proti Liverpoolu pauzoval práve pre trest za žlté karty.

Ďalším problémom je brankárska otázka. Kedysi neprekonateľný Petr Čech v súčasnosti dostáva jeden gól za druhým, v posledných dvoch dueloch proti Boltonu a Liverpoolu vyťahoval loptu zo svojej siete až sedemkrát. A príčinou nie sú ani tak zaváhania obrancov, ako jeho neistota pri centrovaných loptách či strelách z diaľky. V utorok večer ho na Stamford Bridge "zosmiešnil" Fábio Aurélio, ktorý v 19. min namiesto očakávaného centra strieľal ľavačkou rovno na bránku a Čech nestihol zareagovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Problémy Chelsea - vykartovaný Ashley Cole a neistý Čech