Priamy postup volejbalistov = pokojné leto

Tomáš Kmeť (s číslom 14) bol na domácej palubovke oporou.
Tomáš Kmeť (s číslom 14) bol na domácej palubovke oporou. (Autor: tasr)
Sportnet|25. máj 2010 o 00:00

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sú po prvom turnaji na čele skupiny kvalifikácie na majstrovská Európy 2011. V Poprade najskôr podľahli Belgicku, potom zdolali Bosnu a Hercegovinu aj Ukrajinu. K víťazstvám prispel aj popradský rodák Tomáš Kmeť.



POPRAD. Popradčan Tomáš Kmeť bol pred prvým turnajom kvalifikácie o postup na európsky šampionát rád, že slovenskí volejbalisti našli prechodný domov pod Tatrami. V Poprade však v hľadisku bolo viac voľných a zaplnených miest. Naši reprezentanti čakali väčšiu podporu.

"Isteže, zo slovenských miest mi je Poprad najbližší, ale aj ja som bol z návštevnosti sklamaný. Divákov prišlo málo, čakali sme väčší záujem. Neviem, kto všetko je za to zodpovedný, čo sa týka marketingu a propagácie stretnutí a stanovenia ceny lístkov. Každopádne, takáto udalosť by mala mať lepšiu kulisu, určite by sa aj nám hralo lepšie pred plným hľadiskom," neodpustil si kritiku slovenský blokár Tomáš Kmeť.

Holanďania záznam neposkytli

Kvalifikáciu začali zverenci talianskeho trénera Zaniniho prehrou s Belgickom. Podľa Tomáša vôbec prísť nemusela. "Belgičania zahrali veľmi dobre. Nevedeli sme o tomto súperovi nič, záznamy o ňom Holanďania nakoniec odmietli poskytnúť. Dokonca ani cez talianskych trénerov sa nepodarilo zohnať nahrávky, no i napriek tomu sme ten zápas mohli vyhrať. Lenže v treťom sete sme to nedotiahli do konca a po štvrtom, keď sme sa na súperi dotiahli, tak sme to v koncovke nezvládli."

Trúfajú si na tri víťazstvá

Slováci prvý turnaj vyhrali. Čaká ich ešte vystúpenie v Belgicku. Priamo postupuje len víťaz C - skupiny. Druhý tím hrá potom v septembri baráž. "Určite máme na to, aby sme na majstrovstvá Európy postúpili priamo. V Belgicku chceme všetky tri zápasy vyhrať. Môže sa stať, že v jednom stretnutí zakopneme, tak ako teraz s Belgickom, ale to by sa už opakovať nemalo," nepripúšťa si Tomáš možnosť, že naši volejbalisti nepostúpia, a neplánuje ani septembrovú baráž.

"Ten postup je veľkou motiváciou. A druhou motiváciou je pokojné leto. Posledné roky sme v lete stále trénovali a hrali. Ak by sme museli ísť do baráže, tak nás čaká príprava. Určite chceme mať konečne voľno, jedno pekné leto, vrátiť sa na chvíľu do normálneho, nie volejbalového života," zaželal si Kmeť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Priamy postup volejbalistov = pokojné leto