Prezident Košíc Kiraľvarga: Cieľom bude opäť finále

Už len generálka. Košickí hokejisti odohrajú pred prvým kolom extraligy posledný prípravný zápas dnes v Bardejove.
Už len generálka. Košickí hokejisti odohrajú pred prvým kolom extraligy posledný prípravný zápas dnes v Bardejove. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|31. aug 2010 o 00:00

Košickí hokejisti dnes v Bardejove absolvujú extraligovú generálku. Súperom slovenského majstra bude prvoligová farma HC. Pre oceliarov je to posledná herná previerka pred ostrým štartom v najvyššej súťaži - v utorok 7. septembra na Slovane.



KOŠICE. Hokejisti HC Košice majú za sebou desať prípravných stretnutí. Na Cassovia Hockey Cupe 2010 skončili na štvrtom mieste. Na ladenie formy ostáva obhajcom titulu už len týždeň. Ako je spokojný s prípravou mužstva na sezónu prezident klubu Miroslav Kiraľvarga?

"S prípravou mužstva na sezónu sme spokojní, predovšetkým z toho dôvodu, že počas leta sme nemali vážnejšie zranených hráčov a kompletné mužstvo sa poctivo pripravovalo počas celého letného obdobia. Príprava na ľade pokračovala podľa plánu, absolvovali sme plánované zápasy predovšetkým s kvalitnými európskymi
mužstvami."

Košický turnaj dostáva medzinárodný rozmer

V takej výraznej medzinárodnej konfrontácii ešte HC nebol, súperi zo zahraničia dali mužstvu zabrať. Košice štartovali na domácom turnaji, čo vraví M. Kiraľvarga na zreteľnú snahu organizátorov dvíhať úroveň z roka na rok vyššie? "Švajčiarske, ruské a rakúske tímy boli výbornou prípravou pre náš mladý celok. Vzali sme si z týchto zápasov ponaučenie, tréneri mali možnosť vidieť predovšetkým nových hráčov v náročných zápasoch. Sme radi, že turnaj Cassovia Hockey Cup už dnes dostáva svoj medzinárodný rozmer, čo je pre hokej veľmi dobré a verím, že sa do budúcnosti organizátorom podarí aj s naším malým prispením túto vysokú latku udržať."

Káder sa meniť nebude

V Košiciach sa na turnaji predstavil aj Kassel, ktorý si v DEL nezahrá a jeho hráči sú tak voľní. Povrávalo sa, že klub vyvinul isté snahy smerom k získaniu ďalšieho legionára... "Nie je to však pravda. Do súťažného ročníka extraligy pôjdeme s kádrom, ktorý sa predstavil na turnaji Cassovia Hockey Cup 2010."

Hrať kvalitný hokej

Do začiatku extraligy ostáva týždeň. Obhajca titulu vie, za čím pôjde v sezóne 2010/2011. "Z kádra po sezóne odišlo šesť kvalitných hokejistov, všetci do výborných súťaží, či to je KHL, alebo česká súťaž, do nášho mužstva prišlo osem prevažne mladých hokejistov, ktorým určite nechýba motivácia. Príprava nám ukázala, kde sú naše rezervy, ako sú pripravení naši súperi a na čo môžeme v novom ročníku pomýšľať. Naším cieľom bude opäť finálová účasť a predovšetkým chceme v základnej časti hrať kvalitný hokej," vraví prezident o ambíciách.

Predali takmer 4 000 permanentiek

Pár dní pred sezónou klub finišuje s predajom permanentiek. M. Kiraľvarga k tomu poznamenáva: "Momentálny počet predaných permanentiek sa blíži k číslu 4 000. Veríme, že kvalitný hokej priláka do Steel Arény čo najviac našich fanúšikov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prezident Košíc Kiraľvarga: Cieľom bude opäť finále