Už trikrát jej uniklo. Sabalenková zabojuje nielen o titul, ale aj o parádne auto

Poľská tenistka Iga Swiateková sa teší po triumfe na turnaji v Stuttgarte 2023.
Poľská tenistka Iga Swiateková sa teší po triumfe na turnaji v Stuttgarte 2023. (Autor: WTA/ instagram)
REUTERS|16. apr 2024 o 10:43

Elitné tenistky v Stuttgarte prechádzajú na antuku.

STUTTGART. Američanka Sachia Vickeryová si v prvom kole dvojhry na tenisovom turnaji WTA v nemeckom Stuttgarte poradila s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou 7:6 (2), 7:5.

Do druhého kola postúpila aj Ruska Veronika Kudermetovová, ktorá zdolala Češku Barboru Krejčíkovú 5:7, 6:4 a 6:4.

Antukovú sezónu začína v Stuttgarte aj Bieloruska Aryna Sabalenková, ktorá je nasadenou dvojkou. Do hry zasiahne až v stredu, keďže štyri najvyššie nasadené hráčky nehrajú úvodné kolo.

Sabalenková dúfa, že obdobie pred Roland Garros, ktorý je na programe od 20. mája do 9. júna, bude v tenisovom svete ešte veľa akcie.

Šampiónka z tohtoročného Australian Open má za sebou ťažké chvíle, keď počas Miami Open spáchal samovraždu jej bývalý priateľ Konstantin Koľcov.

V Miami vypadla už v 3. kole a novinárom prezradila, že s prípravou na antukové podujatia začala hneď po turnaji v USA.

"Stuttgart je dobré miesto na začiatok antukovej sezóny," povedala.

"Pomaly sa dostávam do 'antukovej nálady'. Pred grandslamom hrám rada veľa turnajov, takže si myslím, že je to dobrý začiatok," dodala.

Sabalenková v posledných troch ročníkoch prehrala v Stuttgarte vždy až vo finále. V 2. kole nastúpi proti Španielke a dobrej kamarátke Paule Badosovej.

VIDEO: Zostrih zápasu Paula Badosová - Diana Šnajderová (1. kolo)

Obhajkyňou titulov je svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska. Aj pre ňu ide v Stuttgarte o prechod na antuku. Počas víkendu pomohla Poľsku k postupu na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej.

"Cítim, že prechod na antuku zvládnem celkom rýchlo," povedala. V 2. kole nastúpi proti víťazke súboja Elise Mertensová - Tatjana Mariová.

"Neočakávam, že sa budem cítiť pohodlne už od svojho prvého zápasu, pretože vždy potrebujete nejaké duely, aby ste získali sebadôveru na akomkoľvek povrchu, aj keď sa na ňom cítite pohodlne," doplnila Poľka.

Swiateková vlani zdolala Sabalenkovú 6:3, 6:4. Rovnaké zloženie malo finále aj pred dvoma rokmi, Poľka v ňom uspela ešte jasnejšie - 6:2, 6:2.

Sabalenková bojovala o titul aj v roku 2022, vtedy však nestačila na Austrálčanku Ashleigh Bartyovú 6:3, 0:6, 3:6. Podarí sa jej prelomiť smolu v tomto roku?

Víťazka turnaja okrem trofeje a finančnej prémie dostáva aj parádne Porsche. Práve táto automobilka je hlavným sponzorom najstaršieho halového turnaja WTA. "Naozaj chcem vyhrať auto," povedala Sabalenková.

WTA Stuttgart 2024

Dvojhra žien - 1. kolo:

Sachia Vickeryová (USA) - Alexandra Sasnovičová (Biel.) 7:6 (2), 7:5

Paula Badosová (Šp.) - Diana Šnajderová (Rus.) 6:3, 6:4

Veronika Kudermetovová (Rus.) - Barbora Krejčíková (ČR) 5:7, 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Už trikrát jej uniklo. Sabalenková zabojuje nielen o titul, ale aj o parádne auto