Prestrieľali Švajčiarsko 61:33, a skoro prehrali

Gól javorových listov. Ten z hokejky Stewarta ešte víťazný nebol, rozhodli až v predĺžení.
Gól javorových listov. Ten z hokejky Stewarta ešte víťazný nebol, rozhodli až v predĺžení. (Autor: Veronika Janušková)
Jaroslav Vrábeľ|4. máj 2011 o 00:00

V súboji o prvenstvo v B-skupine sa potvrdilo, že Švajčiari vedia Kanaďanov potrápiť.

Napriek pomeru striel 61:33 pre javorové listy mohol helvétsky kríž pokojne aj vyhrať. Prehral v závere predĺženia. Včerajší duel bol zatiaľ najvypredanejším súbojom MS v Košiciach.

KOŠICE. Za najlepšieho hráča víťazov vyhlásili 20-ročného útočníka Edmontonu Jordana Eberleho. V 32. minúte odklial klietku súpera a gólom na 1:1 favorita naštartoval. Bol to už jeho 3. gól v 3. zápase šampionátu. Dotiahol sa na doterajších najlepších strelcov MS, 3-gólového spoluhráča Jeffa Skinnera a Fína Jarkka Immonena.

„Som rád, že mi to tam opäť padlo. Gól ma teší o to viac, že bol dôležitý, vrátil nás do zápasu. Dúfam, že strelecká forma mi vydrží i naďalej," povedal Eberle. Vlani na MS Kanada so Švajčiarskom prehrala, aj včera sa vytrápila. „Hrali dobre v defenzíve a kvalitne im zachytal brankár. Majú dobrý tím, patrí k tým lepším na turnaji."

Eberle má exspoluhráča z Košíc

Eberle má za sebou prvú sezónu v NHL (18 gólov a 25 asistencií v 69 zápasoch). Predtým hral v juniorskej WHL za klub Regina Pats, kde bol jeho spoluhráčom Košičan Tomáš Hričina. „Ostali sme v kontakte, ale hoci som v Košiciach, žiaľ, zrejme sa nebudeme môcť stretnúť."

Smoliarom porazených bol útočník Matthias Bieber (25 rokov, Kloten Flyers). Nepremenil trestné strieľanie a potom sa opäť rútil sám na kanadského brankára Jamesa Reimera, ale ten jeho strelu zase vyrazil. „Gólman bol dosť v bráne, nedala sa robiť kľučka, tak som volil strelu. Mrzí ma, že ani na dvakrát to nevyšlo a prehrali sme."

Simpson: Musíme hrať 60 minút

Podľa švajčiarskeho kouča Seana Simpsona jeho zverenci začali dobre. „Ale druhá tretina bola strašná. V tretej sme sa zlepšili, dokázali sme gólovo reagovať, bol to obojstranne skvelý hokej, vzrušujúci pre divákov. Nabudúce však musíme hrať svoju hru celých 60 minút. Kanada má výborný tím, vyhrala zaslúžene, každý to proti nej bude mať ťažké," zhodnotil Kanaďan na švajčiarskej lavičke Simpson.

Hitchcock: Také zápasy potrebujeme

Kanadský tréner Ken Hitchcock uviedol, že také zápasy jeho tím potrebuje, aby sa zlepšoval, a je dobré, že ho odohrali na začiatku MS.

„Druhá tretina (strely na bránu 24:7 pre Kanadu) bola najlepšia, akú sme zatiaľ na tomto turnaji predviedli. V tretej tretine nás súper poriadne potrápil a znervózneli sme. Bol to však skvelý zápas. Streleckých pokusov sme síce mali mnoho, ale našich čistých šancí veľa nebolo," komentoval Hitchcock vyše 60 kanadských striel na bránu. Pred zápasmi ďalšej fázy proti USA či Švédsku dnes majú kanadské hviezdy voľno, asi ostanú v hoteli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prestrieľali Švajčiarsko 61:33, a skoro prehrali