Prešovský hokej potiahne nový klub HC Penguins

Prešovskí hokejisti na ľade.
Prešovskí hokejisti na ľade. (Autor: viza)
Sportnet|12. aug 2015 o 00:00

Po mesiacoch mlčania a rôznych dohadov, či vôbec seniori budú pokračovať v I. lige, sa čosi výrazne pohlo.

Prešovský hokej štartuje novú etapu. Po mesiacoch mlčania a rôznych dohadov, či vôbec seniori z centra Šariša budú pokračovať v nastávajúcom ročníku I. ligy, sa čosi výrazne pohlo. V pondelok došlo k dohode medzi HC Prešov 07 a novým vedením s tým, že klub bude ďalej pôsobiť pod novým názvom HC Penguins Prešov.

PREŠOV. Už vlani hrozilo, že licencia sa ocitne v inom meste.

„Hľadal som však všetky spôsoby, aby toto mesto zostalo na prvoligovej mape. Bol som si vedomý toho, že akonáhle by sa druhá najvyššia súťaž ocitla inde, Prešovu by trvalo dlho dostať sa späť do týchto zápolení. Preto som našiel spôsob, ktorým sme akoby licenciu prepožičali PHK,“ rozhovoril sa doterajší prezident HC 07 René Pucher.

V tejto funkcii už nebude oficiálne nebude vystupovať, no bude aj naďalej nápomocný vzhľadom na svoje kontakty pri ďalšom pôsobení klubu.

Rovnako mu záležalo na tom, aby aj po uplynulej sezóne nenastali dajaké komplikácie, lebo situácia bola neistá.

„Stále mi leží na srdci, aby Prešov fungoval v dianí, pokračoval a zlepšoval sa. Keď sa ku mne dostala informácia, že PHK nedokáže ťahať seniorský hokej, začal som vyvíjať aktivity iným smerom. Našťastie ma oslovila aj táto skupina záujemcov, ktorí majú solídne zázemie vrátane pôsobenia a kontaktov s cudzinou. Preto ma naplnila spokojnosť, že to dobre dopadne a všetky kuvičie hlasy i pochybovačné reči sa upokoja. Treba sa venovať športu a nie intrigám.“

Mimochodom, v PHK hokej bude existovať naďalej, ale len na mládežníckej báze, seniori sa dostávajú pod ochranné krídla „tučniakov“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovský hokej potiahne nový klub HC Penguins