Prešovskí volejbalisti vyhrali aj turnaj v Kazincbarcike

Tréner Ľuboslav Šalata.
Tréner Ľuboslav Šalata. (Autor: SITA)
Sportnet|2. sep 2015 o 10:13

Extraligovým volejbalistom VK Mirad PU Prešov to ide aj v prípravnom období.

Po víťazstve na turnaji v Bučoviciach si počas posledného augustového víkendu zaknihovali aj prvenstvo na veľmi kvalitne obsadenom turnaji v Kazincbarcike.

PREŠOV. Zverenci trénera Ľuboslava Šalatu sa z neho tešili po finálovej výhre nad Komárnom 2:0.

V základnej časti podujatia - stretnutia sa hrali na tri hrané sety (prvé dva do 25 bodov, tretí do 15), za každý vyhraný set si družstvo zaknihovalo bod - Prešovčania vyhrali nad Kazincbarcikou 2:1, Univerzitou Kluž 3:0, prehrali s Komárnom 1:2 a túto časť jasne vyhrali.

Semifinále: Komárno - Kluž 2:1, Prešov - Kazincbarcika 2:1, finále: VK Mirad PU Prešov - Komárno 2:0.
VK Mirad PU: Halaj, Červeň, Mikovčík, J. Drobňák, Digaňa, Hudák, Rajduga, Peleščák, T. Lampart.

Cenu pre najlepšieho hráča turnaja si prevzal Michal Červeň.

Kvalitný turnaj

„Turnaj mal veľmi dobrú úroveň, stretli sa na ňom vyrovnané družstvá, čo potvrdili aj zápasy v prvom hracom dni,“ poznamenal tréner prešovských volejbalistov Ľuboslav Šalata.

„Vo finále sme Komárnu oplatili prehru zo základnej časti. Chlapci podali veľmi dobrý výkon, a to sme hrali len s deviatimi hráčmi, chýbal nám Macko, ktorý má zranený palec. Necestoval s nami ani Lux, zo sústredenia reprezentácie sa totiž vrátil s bolesťami chrbta a v týchto dňoch sa venuje rehabilitácii a cvičeniam s fyzioterapeutom. Vo finále na smečiarskom poste nahradil zdravotne hendikepovaného kapitána Hudáka Digaňa a podal výborný výkon. Boli sme lepší tím, v prvom sete si chlapci udržiavali dvoj, trojbodový náskok, zabrali aj v jeho koncovke. Druhý set bol v našej réžii, s prehľadom sme si v ňom ukontrolovali víťazstvo. Červeň a Mikovčík odohrali celý turnaj bez striedania. Mikovčík tak získal ďalšie potrebné herné skúsenosti v súbojoch proti vyspelým mužstvám. V semifinále výborný výkon podal Jozef Peleščák. Turnaj bol pre nás prínosom, kvalitne sme si zahrali a navyše po dobrom výkone sme sa tešili z turnajového víťazstva,“ podčiarkol Ľ. Šalata.

„Chlapci hrali príkladne v útoku, bojovali a boli súdržní. Aj v tomto týždni sa ešte budeme venovať fyzičke.“

V stredu (17.30 h) je v hale Prešovskej univerzity na programe prípravný zápas Prešov - Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí volejbalisti vyhrali aj turnaj v Kazincbarcike