Prešovskí hádzanári pohárovú úlohu splnili

Miloslav Chmeliar.
Miloslav Chmeliar. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|4. dec 2013 o 00:00

Postup deväťnásobného majstra Slovenska do skupinovej fázy Pohára EHF sa očakával.

Postup deväťnásobného majstra Slovenska do skupinovej fázy Pohára EHF sa očakával, hoci mal podstatne ťažšiu úlohu, než trebárs druhý slovenský zástupca v tejto druhej najvýznamnejšej európskej súťaži hádzanárov. Slovinský RK Maribor Branik má vyskladaný tím z výborných, mladých, rýchlych a technicky veľmi dobre vybavených individualít, o mnohé už teraz prejavujú záujem renomované európske kluby.

MARIBOR/PREŠOV. Tatran Prešov spravil základ postupového úspechu v prvom zápase na domácej pôde, ktorý vyhral o osem gólov. V odvete v Maribore to ľahké ale nemal.

Hlavne preto, že z kádra nečakane vypadli zranení Krzysztofik, Rábek, Sadovyi, predtým Petro, Mi. Urban. V týždni pred odvetou v Slovinsku si dával do poriadku chrbticu Verkič. Trénovať začal až deň pred odchodom do Mariboru.

Nuž a T. Urban si tiež musel dávať pozor na predtým zranené rameno. Napriek tomu, že Tatranu chýbali klasickí pivoti a proti RK Branik nastupoval v silno okyptenom zložení, postupový cieľ splnil.

Prešov síce prehral o dva, no k dobru mal ešte šesť gólov z prvého zápasu, je to on, ktorý bude zajtra čakať na výsledok žrebu skupinovej fázy Pohára EHF.

Motiváciu mali veru slušnú

„Netajím, s postupom sme rátali,“ priznal tesne po skončení odvety v Maribore majiteľ Tatran Prešov Miloslav Chmeliar.

„Náš klub má svoju kvalitu, čo dokazuje aj v iných súťažiach. Musím priznať, že naším cieľom bol postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Po sklamaní, že Tatran v kvalifikácii neuspel, bol som presvedčený, že v Pohári EHF si to vynahradíme. Prešov má určite na to, aby tak, ako hladko prešiel cez tretie kolo, do ktorého bol nasadený, postúpil ďalej aj zo skupinovej fázy Pohára EHF. Verím, že v tomto ročníku to Tatran dotiahne ďaleko. Aj keď musím priznať, že toto nie je naším jediným cieľom. Pre nás je rovnako dôležitá nadnárodná SEHA GSS liga, v jej jesennej časti chceme udržať aktuálne prvenstvo.“

Na strane druhej, prešovskí hádzanári mali slušnú postupovú motiváciu... „To je pravda. Tá ale vyplýva zo štatútu vypracovaného pred štartom sezóny. V čase, kedy sa nevie, na akých súperov mužstvo natrafí. Či by to mal byť bundesligový Berlín, či Arendal zo samého spodku nórskej ligy. Suma za postup je dvadsaťtisíc eur. Samozrejme, máme z neho radosť. Vážime si, že sme v takejto hádzanárskej spoločnosti. Ako ale vravím, teraz sú pred nami úlohy v SEHA GSS lige, už teraz považovanej, po nemeckej bundeslige, za druhú najkvalitnejšiu súťaž v Európe.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí hádzanári pohárovú úlohu splnili