Prešovskí hádzanári môžu hrať regionálnu ligu, aj Ligu majstrov

Prešovskí hádzanári sa môžu uchádzať opäť o hlavnú súťaž Ligy majstrov.
Prešovskí hádzanári sa môžu uchádzať opäť o hlavnú súťaž Ligy majstrov. (Autor: TASR)
TASR|11. júl 2011 o 13:53

Európska hádzanárska federácia napokon pustila Tatran Prešov aj do nadnárodnej SEHA League, aj do Ligy majstrov.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov nakoniec budú v nadchádzajúcej sezóne bojovať opäť na troch frontoch. Európska hádzanárska federácia (EHF), ktorá pôvodne namietala voči štartu Prešovčanov v novovytvorenej nadnárodnej súťaži SEHA, v pondelok v oficiálnom liste vyjadrila súhlasné stanovisko pre sezónu 2011/12.

"Je to veľmi dobrá správa. Azda najlepšia, akú sme mohli dostať," tešil sa manažér klubu Miroslav Šosták a pokračoval: "Teraz sa už môžeme pokojne pripravovať na prípravu kvalifikačného turnaja Ligy majstrov a spravíme všetko pre postup."

Práve vyradením z najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente sa EHF pôvodne Tatranu vyhrážala, ak neodstúpi od úmyslov účinkovať v SEHA.

Zrejme zabral aj chorvátsky lobing

Hlavný problém pritom exekutíva videla údajne v kurióznom argumente, že Slovensko nesusedí s krajinami bývalej Juhoslávie tvoriacimi novú kvalitnú ligu.

"Po telefonických rozhovoroch s dostupnými členmi výkonného výboru sa udeľuje pre SEHA povolenie štartu Tatrana Prešov," píše sa v liste z EHF, ktorý Šosták poskytol TASR.

"Pravdepodobne nakoniec zabralo stretnutie generálneho sekretára EHF Michaela Wiederera s prezidentom SEHA Sandim Šolom v rámci majstrovstiev Európy v plážovej hádzanej v Umagu. Všetkým, ktorí k tomu prispeli, sme veľmi vďační," domnieval sa prešovský manažér.

Na základe najbližšej sezóny EHF vypracuje analýzu, ktorá bude smerodajná pre pôsobenie Tatrana v SEHA v ročníku 2012/13.

Začnú kvalifikáciou na Ligu majstrov

Ostrá sezóna sa pre Prešovčanov začne práve turnajom predkola LM - 3. septembra si v semifinále v Mestskej športovej hale zmerajú sily s portugalským Portom a v prípade úspechu si na druhý deň o jedinú miestenku do hlavnej súťaže zahrajú s úspešnejším tímom z druhej semifinálovej dvojice medzi Partizanom Belehrad a AEK Atény.

Hneď nasledujúci víkend sa predstavia v 1. kole SEHA na pôde čiernohorského Lovčenu.

Do slovenskej extraligy sa zapoja až v novembri po skončení základnej časti a v domácej konkurencii absolvujú nadstavbovú časť a play off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí hádzanári môžu hrať regionálnu ligu, aj Ligu majstrov