Prešovčanov čaká súboj v Senici

Útočník Dávid Guba. Verí, že po dvoch prehrách so Senicou sa karta tentoraz obráti.
Útočník Dávid Guba. Verí, že po dvoch prehrách so Senicou sa karta tentoraz obráti. (Autor: sita)
Sportnet|24. mar 2012 o 00:00

Futbalistov 1. FC Tatran Prešov čaká po neúspešnom zápase s úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava ďalší náročný duel na súperovom ihrisku.

Tentoraz si zmerajú sily v rámci 23. kola Corgoň ligy so Senicou, s ktorou v sezóne už dva razy prehrali a tak od 17.30 hod. majú šancu na revanš.

PREŠOV. Zeleno-bieli to však ľahké v Senici nebudú mať, pretože zverenci trénera Stanislava Grigu sa prebojovali do semifinále Slovenského pohára (Slovnaft Cupu), keď prešli práve cez obhajcu Slovan Bratislava a odčinili tak nečakanú prehru v poslednom domácom zápase proti Košiciam.

Prešov síce v minulom kole na Pasienkoch prehral so Slovanom 0:1, ale v zápase sa prezentoval sympatickým výkonom. Podobný by chcel zopakovať aj v Senici, ale už aj s gólmi znamenajúcimi tak potrebné body.

„My sme išli aj na Slovan s takýmto cieľom, aj keď nás každý pred zápasom odpisoval, že sme jasným outsiderom. Bohužiaľ, dostali sme prvý gól, a až potom ukázali našu hru, ktorou by sme sa chceli prezentovať aj v Senici. Myslím si, že ak zopakujeme výkon zo Slovana a strelíme nejaký gól, môžeme získať pokojne aj tri body,“ zhodnotil prešovský útočník Dávid Guba.

Veria, že zápas v Senici im prinesie body

Seničania ďalšiu bodovú stratu, tak ako to bolo v zápase s Košičanmi, zrejme nebudú chcieť dopustiť. Navyše v ich prospech hrá aj to, že v stredu vyradili obhajcu Slovenského pohára Slovan Bratislava.

„Každá takáto výhra povzbudí tím, navyše vyradili obhajcu, určite ich to nakoplo. Keďže stratili body s Košicami, budú sa chcieť doma vytiahnuť a nebudú chcieť dopustiť ďalšiu stratu. My sa v prvom rade musíme pozerať na seba. Potrebujeme body, takže verím, že nám ich tento zápas prinesie. Musíme využiť brejky a konečne dať nejaké góly. Máme im čo oplácať, prehrali sme s nimi dva razy, tak verím, že tentoraz budeme úspešní my,“ mienil pred dnešným duelom útočník zeleno-bielych Dávid Guba.

Hráči 1. FC Tatran Prešov sa po zápase v Senici na východ nevracajú, keďže už v utorok 27. marca ich čaká dôležitý dohrávaný súboj s Dunajskou Stredou, s ktorou budú zrejme do konca sezóny bojovať o zotrvanie v súťaži.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčanov čaká súboj v Senici