Prešovčania idú do Dubnice po víťazstvo

Paráda. Krajší gól Peter Lipták (vľavo) ešte nedal.
Paráda. Krajší gól Peter Lipták (vľavo) ešte nedal. (Autor: Milan Pospiš)
Sportnet|22. nov 2013 o 00:00

Druholigoví futbalisti Tatrana Prešov vybehnú v sobotu o 13. hod. na trávnik Dubnice.

Posledný raz v tomto roku sa na ihrisku súpera predstavia druholigoví futbalisti Tatrana Prešov. Túto sobotu o 13. hod. vybehnú na trávnik Dubnice v rámci 19. kola. Výkonnostne je to približne rovnako silný rival ako Šamorín, kde zeleno–bieli hladko dominovali a o čosi silnejší než Šaľa, s ktorou si zverenci trénera Jozefa Kostelníka merali sily naposledy. Vizitka Považanov je ale dosť biedna, pričom do očí bije hlavne strelecká impotencia (v priemere to činí ani nie gól na zápas). Nuž, bodaj by sa súper neodtrhol ani tentoraz.

PREŠOV. Východniari cestujú so želaním rozšíriť svoju sériu výhier. V uplynulom vystúpení dostali Šaľu na kolená zásluhou pohotových streleckých pokusov zo strednej vzdialenosti. Klenotom bol rozhodne zásah Petra Liptáka, ktorý si vybral pozíciu na zakončenie, ktorá nie je typická a predtým bola zavše skôr vlastná niektorým jeho spoluhráčom.

„Určite to bol môj najkrajší zásah. Už aj preto, že nepatrím medzi ostrostrelcov a to, že skórujem, je skôr výnimočné než obvyklé. Veď toto bol iba môj druhý presný pokus v tejto sezóne,“ konštatoval defenzívny stredopoliar Peter Lipták.

V momente, keď sa rozhodol loptu napáliť, si určite spomenul na slová kouča, ktorý zverencov nabáda, aby ohrozovali bránu aj spoza šestnástky. Inak, ktovie, či ho k takejto nevšednej streleckej odvahe nevyprovokoval aj jeden z krikľúňov, ktorý ho častoval jedovatými poznámkami po zmene strán.

„Je to nepríjemné, hoci každý má nárok na svoj názor, pokiaľ sa mu moja hra nepáči. Už to však prekračovalo medze, a tak som naznačil i ja svoje emócie...“

Preto sa autor gólu aj následne rozbehol smerom k tribúne. „Chcel som sa mu poďakovať, že ma vlastne takto vyburcoval.“ V tomto stretnutí Prešovčania upustili od toho, že chcú ísť s loptou až do svätyne a radšej sa do nej opreli skôr. „To by nám malo vydržať aj naďalej.“

Vonku je to predsa len iné

Ku koncu jesene je pre Šarišanov každý duel náročnejší než predošlý. A to bez ohľadu na silu konkurenta. Jednak je káder Tatrana pomerne úzky a okrem toho aj terény sú ťažšie.

„Ideme však na doraz a odovzdávame maximum.“ Toho sa chcú držať Prešovčania i v Dubnici, ktorá má vo svojom strede behavých a mladých hráčov. V Prešove prehrala 0:2, keď Tatranu k výsledku pomohla vlastencom.

„V tom momente spadlo z nás bremeno a stále to tak býva, že kým neskórujeme, tak nie sme v optimálnej duševnej pohode. Preto je dôležité zúročiť šance a vedieť si dať rady s defenzívnym prístupom súpera. Kombinačne sa presadiť je niekedy naozaj komplikované, ale napriek tomu zostávame verní svojmu hernému štýlu. A je jedno, kde hráme, či doma alebo vonku.“

Možno práve na pôde rivala by to mohlo byť jednoduchšie, lebo spravidla domáci nie sú takí natlačení na svojej polovici a nevyčkávajú na brejky či zakopnutie Šarišanov.

„Uvidíme, čo Dubnica na nás vymyslí, ale my sa zaujímame hlavne o našu hru a určite neradi by sme prerušili víťaznú pieseň,“ dodal P. Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania idú do Dubnice po víťazstvo