Prešovčanky nastúpia znovu proti Bánovciam

Dušan Daniš. Tréner Prešova.
Dušan Daniš. Tréner Prešova. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|10. okt 2017 o 00:00

Čaká ich štvrťfinále Slovenského pohára.

PREŠOV. Hádzanárky ŠŠK Prešov si v prvých štyroch kolách MOL ligy počínali celkom dobre.

V piatom však hrali na pôde Mostu, v ktorom domáci tím rolu favorita potvrdil a v minulej sezóne na Slovensku bronzové Prešovčanky vyprevadil prehrou 21:26.

Prehra družstva prešovského trénera Dušana Daniša nie je však vôbec zahanbujúcou.

V Moste sa držali do stavu 9:8

„Mojím pohľadom ale herné kritériá naše družstvo napĺňalo len v prvom polčase. Predovšetkým do stavu 9:8 pre Most,“ podotkol po návrate do Prešova D. Daniš.

„Už v závere prvej časti nám najväčšie problémy robila tvrdá, nekompromisná hra našich súperiek v obrane. O nič lepšie to však nebolo ani po zmene strán. Domáce naše akcie často prerušovali, tým pádom sme sa podľa predstáv do zakončenia nedostávali. A naviac, Mostu výborne zachytala brankárka. Faktom je, že za takýchto okolností domáci DHK Baník nám po prestávke dosť výrazne gólovo odskočil. Avšak v záverečných fázach stretnutia sme to aspoň dokázali stiahnuť na konečný rozdiel piatich gólov.“

V stredu štvrťfinále Slovenského pohára

V MOL lige sa ŠŠK Prešov najbližšie predstaví v domácom prostredí, v sobotu 14. októbra proti HC Zlín.

Proti tímu, ktorý v predošlom kole prehral doma s Porubou a tak sa dá očakávať, že doma stratené bude chcieť získať vonku.

„Zlín som videl v akcii, keď hral v Moste. A veru, že sa tam držal celkom dobre, polčas prehral len o dva góly. V sobotu to určite nebudeme mať s týmto súperom ľahké. Hráme však doma a s podporou našich, tradične výborných fanúšikov, urobíme maximum preto, aby body MOL ligy ostali doma.“

Predtým, už v stredu od 18. hodiny v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej v Prešove, bude ŠŠK Prešov hrať štvrťfinálový zápas Slovenského pohára žien s HK Sokol Bánovce nad Bebravou.

Družstvom, ktoré vo štvrtom interligovom kole tím trénera Daniša zdolal doma rozdielom ôsmich gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčanky nastúpia znovu proti Bánovciam