Prešov znovu nastúpi proti Hlohovcu

Jakub Hrstka. Vrátil sa do zostavy.
Jakub Hrstka. Vrátil sa do zostavy. (Autor: tasr)
Sportnet|10. feb 2016 o 00:00

Týždeň po odvetnom finálovom súboji o Slovenský pohár Prešov a Hlohovec znovu skrížia hádzanárske zbrane.

Tentoraz na extraligovom poli. V pohári uspel prešovský obhajca trofeje. Teraz hodlá Tatran obrať Sportu aj o ligové body.

PREŠOV. V ostatných dňoch v prešovskom hádzanárskom tábore rezonovali otázky odídených, zranených i potrestaných hráčov majstrovského Tatrana. Na listine maródov sa ocitol aj Jakub Hrstka.

Po odchode Rada Antla do Maďarska, prvé ľavé krídlo slovenského šampióna i českej hádzanárskej reprezentácie. Zranený členok nie je podľa jeho slov ešte stopercentne v poriadku, no do zostavy trénera R. Tríka už minulý týždeň postupne naskakoval.

Najprv to krátko skúsil v Prešove proti Modre, o deň neskôr vo finále Slovenského pohára s Hlohovcom a ostatnú sobotu nastúpil aj v SEHA Gazprom lige proti bieloruskému HC Meškov Brest, ktorého konto zaťažil piatimi gólmi.

„V pondelok som už mohol dať z nohy ortézu a na druhý deň to skúsiť na ihrisku. V poriadku členok ešte nebol, no hlavne v pohárovom finále som chcel mužstvu pomôcť, tak som šiel zase do toho. Ako vravím, nie je to ono, hlavne, že trofej ostala doma. V zápase s Brestom som toho odohral už podstatne viac. Dobre bolo, že prudšiu bolesť v členku som už nepociťoval. Pravda, keď som nohu viac zaťažil, trochu to ešte zabolelo, ale dalo sa to zniesť. Nakoniec, v zápale boja takéto veci hráč aj prehliada.“

Vracajú sa aj ďalší

Jakub Hrstka celý zápas s Brestom napokon nedohral. Ku koncu ho na krídle striedali mladší spoluhráči R. Wilga a M. Kríž.

„Hrať som mohol na takých osemdesiat percent. S blížiacim sa záverom únava stúpala, veď predtým som v tréningu dosť vynechal. Preto ma tréner stiahol dole. Videl, že mám už toho dosť, nepremenil som dve šance, takže striedanie bolo už jednoznačne na mieste. V každom prípade sa už dostávam do väčšej tréningovej i zápasovej záťaže. Dúfam, že o pár dní už pôjdem znova naplno,“ mienil po stretnutí nadnárodnej ligy päťgólový strelec Tatrana.

Po týždni Tatran Prešov znovu smeruje do Hlohovca. V prvom finálovom stretnutí o Slovenský pohár prehral v domácom prostredí HC Sporta o šesť gólov. Dnes ale Prešovčania nemienia dovoliť Hlohovcu v extralige doma bodovať.

„To, že sme v pohári podľahli Sporte o šesť gólov, bola zhoda náhod, ktoré nám nehrali do kariet. Nehrali viacerí zranení, Kopčo bol vylúčený a navyše, brankára domácich sme doslova rozchytali nedôraznou koncovkou. Momentálne sú okrem mňa späť aj Rábek a Sadovyi. Postupne sa už z tých problémov, ktoré nás prenasledovali, vyhrabávame. Do Hlohovca ideme zase s jednoznačným cieľom, zápas vyhrať, dokázať, že Tatran je na Slovensku stále najlepší.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov znovu nastúpi proti Hlohovcu