Prešov uvidí šláger SEHA ligy, príde Croatia Záhreb

Sportnet|27. feb 2014 o 00:00

Croatia Záhreb sa na sobotňajší zápas do Prešova chystá so všetkými hviezdnymi hádzanármi.


PREŠOV. Základná časť nadnárodnej SEHA Gazprom South Stream League vyvrcholí v predposledný marcový týždeň. Do jej skončenia ostáva odohrať ešte štyri kolá. Zaujímavé výsledky sa zrodili v kole ostatnom.

O najväčšie prekvapenie sa postarala v aktuálnej tabuľke SEHA ligy šiesta Vojvodina Novi Sad víťazstvom o dva góly v Skopje nad tretím Vardarom.

Slovenský majster si zápas štrnásteho kola s Lovčenom Cetinje predohral. V Čiernej Hore vyhral o rekordných sedemnásť gólov.

Súboj národných šampiónov

V pätnástom kole nastúpi Tatran Prešov proti súperovi z iného súdka.

Do Tatran handball areny sa chystá mnohonásobný majster Chorvátska, dvojnásobný víťaz Ligy majstrov, momentálne po odohraní už pätnástich stretnutí líder SEHA ligy, RK Croatia Záhreb.

Chorvátsky šampión vyhral v utorok doma nad bieloruským Meškovom Brest o šesť gólov a je v podstate už istým účastníkom Final Four nadnárodnej ligy.

Deväťnásobný slovenský hádzanársky majster je aktuálne druhý za Crotaiou, ale tá má o predohraný zápas 18. kola s Lovčenom Cetinje body navyše.

Stretnutie Tatran Prešov – Croatia Záhreb, ktoré je na programe v sobotu 1. marca od 18. hodiny, je šlágrom pätnásteho kola nadnárodnej ligy.

Záhreb so všetkými esami

RK Croatia Záhreb je počtom získaných titulov a pohárov najúspešnejším chorvátskym klubom.

Jej dres obliekali v minulosti tí najlepší hádzanári sveta ako napríklad Ivano Balič, Blaženko Lackovič, Vlado Šola, Mirza Džomba, Igor Vori, Domagoj Duvnjak, ale aj slovenský reprezentant a bývalý hráč Prešova Michal Kopčo.

Croatiu viedli uznávaní tréneri ako Ivica Obrvan, Zdravko Zovko, Lino Červar, Slavko Goluža. V sobotu povedie chorvátskeho majstra v stretnutí so slovenským šampiónom z lavičky tréner Boris Dvoršek.

V jeho kádri by nemali chýbať špičkoví európski hráči súčasnosti, chorvátski reprezentanti Marino Marič, Luka Stepanič, Zlatko Horvat, bratia Josip a Tonči Valčičovci či Stipe Mandalinič.

Mužstvo trénera Tatrana Prešov Petra Hatalčíka hralo včera zápas nadstavbovej časti slovenskej extraligy v Košiciach.

Bez svojho dlhoročného kapitána, krídelníka Radoslava Antla. Jedna z opôr zeleno–bielych nenastúpi pre problémy s chrbticou ani proti Croatii Záhreb.

Aj bez jednej z opôr prešovskí hádzanári dozaista spravia maximum pre dobrú hru a dobrý výsledok s chorvátskym majstrom, ktorý by ich posunul bližšie k účasti vo Final Four SEHA ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov uvidí šláger SEHA ligy, príde Croatia Záhreb