Prešov štartuje sériu zápasov s Michalovcami

Dominik Krok. Text k foto: Bol najlepším strelcom MayNet Cup – u 2013.
Dominik Krok. Text k foto: Bol najlepším strelcom MayNet Cup – u 2013. (Autor: jale)
Sportnet|30. jan 2013 o 00:00

Po dnešnom štvrťfinále Slovenského pohára Tatran Prešov – HC WinLand Michalovce, čaká prešovských hádzanárov šnúra desiatich zápasov.

Vzhľadom na skutočnosť, že po dnešnom štvrťfinálovom stretnutí Slovenského pohára Tatran Prešov – HC WinLand Michalovce (v THA od 18. h), čaká prešovských hádzanárov šnúra desiatich februárových zápasov v Tipos extralige, SEHA League a druhej najvýznamnejšej európskej súťaži hádzanárov, v Pohári EHF, tréner osemnásobného slovenského šampióna Roman Lamač nemal záujem o kvalitne obsadený medzinárodný turnaj v Hlohovci.

PREŠOV. Pozvanie na MayNet Cup 2013 v Hlohovci napokon ale Prešovčania prijali. Na turnaj vycestovali starší dorastenci Tatrana Prešov, zverenci trénerskej dvojice I. Pompoš – S. Kolpak, ktorých doplnila trojica základného kádra R. Lamača.

Jedným z tých, ktorí oprášili spomienky na dorastenecké časy, bol aj Dominik Krok.

Keďže tohto hráča s povestnou tvrdou strelou sprevádzali od začiatku roka zdravotné peripetie, možnosť rozohrať v mladom kolektíve proti silným súperom z HC Gumárny Zubří, Westu Viedeň a Sporte Hlohovec, už stopercentne uzdravený hádzanár uvítal.

Napokon si s chuťou zahral i zastrieľal. S 27 gólmi sa stal najlepším strelcom premiérového medzinárodného turnaja v Hlohovci.

„Toľko, ako na MayNet Cup e, som si naozaj už veľmi dávno nezahral. Naposledy hádam ešte v bardejovskom doraste,“ zalovil v pamäti kanonier celku, ktorý v Hlohovci štartoval pod hlavičkou Tatran Prešov juniori.

„Začiatok roka mi ale prajný príliš nebol. Aj ja som uvítal zmenu na trénerskom poste. Pustil sa chuťou do prípravy, no najprv nemoc, ale hlavne zranený členok ma z nej vyradili. Dva a pol týždňa som ho nemohol naplno zaťažovať. Teraz je však už v poriadku a teší ma, že trojzápasovú záťaž v zápasoch s kvalitnými súpermi vydržal.“

Tréner ho z ihriska nevyhnal

Dominik Krok patril k tým hráčom juniorského výberu Tatrana, ktorých výkony od zápasu k zápasu gradovali.

Svoje si v ňom zastali aj českí seniori Číp s Hrstkom, príjemne prekvapil na pivote Páleš, na spojkách L. Urban či Šterbinský.

Isto pozitívny signál aj pre hlavného trénera prešovského áčka R. Lamača. „Samozrejme, hoci nejaké rezervy vo výkone ešte boli, osobne som spokojný s tým, ako som hral. Zase som po čase strelecky veril. Hoci mi na začiatku nie všetky pokusy vyšli, tréner Pompoš ma z ihriska po nich hneď nevyhnal. Do akej miery som ale herne i strelecky presvedčil, to určite nechám na zhodnotenie trénermi. Škoda len, že z troch vyrovnaných turnajových duelov sme do víťazného konca nedoviedli ani jeden. S Čechmi aj s Rakúšanmi sme mali k nim skutočne veľmi blízko. Napokon sme ale o dva, respektíve o jeden gól prehrali. Na druhej strane náš mladý tím získal so staršími hráčmi ďalšie cenné skúsenosti.“

Dnes od 18. h Slovenský pohár

Tatran Prešov načne sériu súťažných stretnutí štvrťfinálovým duelom Slovenského pohára s Michalovcami, ktorý začne v Tatran handball aréne (THA) dnes o 18. hodine. Jasným favoritom stretnutia je domáci obhajca trofeje.

Záverečné súboje o Slovenský pohár sa odohrajú v dňoch 2. - 3. marca 2013 v prešovskej THA.

„Osobne sa na prvý zápas po taktovkou nového trénera, pochopiteľne, aj na tie ďalšie, teším. Som presvedčený a avizuje to doterajší priebeh prípravy, nové formy, modernejší prístup, že Tatran by mal v druhej časti tejto sezóny hrať lepšie ako v prvej. Michalovce v Slovenskom pohári nepodceňujeme, ale dnes ideme splniť rolu favorita a postúpiť. O inom ani nik z nás neuvažuje. Nuž potom vo februári prídu na rad v THA skutočné hádzanárske lahôdky. Najprv v Pohári EHF bundesligový Rhein – Neckar Löwen, o pár dní Croatia Záhreb, neskôr víťaz premiérového Final Four SEHA League Vardar Skopje. Bude sa teda na čo pozerať , i o čo hrať.“

Začína sa predaj lístkov na Löwen

Počas budúceho mesiaca odohrá slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov desať zápasov v troch súťažiach.

V slovenskej Tipos extralige, nadnárodnej SEHA League a Pohár EHF. Začne už najbližšiu sobotu 2. 2. extraligovým zápasom v Hlohovci.

V stredu 6. 2. od 18. h predohrá zápas 24. kola Tipos extraligy v Michalovciach.

A 9. februára bude v prešovskej Tatran handball aréne sviatok. V prvom kole skupinovej fázy Pohára EHF, po Lige majstrov druhej najprestížnejšej súťaži hádzanárov, líder nemeckej bundesligy Rhein – Neckar Löwen.

O tento zápas už teraz je veľký záujem. Dá sa teda očakávať, že THA bude v druhú februárovú sobotu praskať vo švíkoch.

Príťažlivý iste bude v THA aj duel SEHA League 12. 2., keď Tatran Prešov hostí Croatiu Záhreb. V štvrtok 14. 2. Tatran predohrá doma 23. extraligové kolo s ŠKP Bratislava.

Po jeho skončení vycestuje do Dánska, kde ho v nedeľu 17. 2. od 15. h čaká druhý zápas Pohára EHF s KIF Kolding.

O dva dni neskôr 19. 2. o 18. h nastúpi Prešov v THA na zápas SEHA League s čiernohorským RK Lovčen Cetinje. V štvrtok 21. februára predohrá Tatran 25. kola Tipos extraligy v Modre.

Na druhý deň sa letecky presunie z Viedne do ukrajinského Dnepropetrovska a odtiaľ autobusom do dejiska sobotňajšieho (23. 2.), tretieho zápasu v Pohári EHF s Motorom Záporožie o 15. h nášho času.

Posledný februárový zápas Tatrana Prešov je naplánovaný na stredu 27. 2. O 18. h by mal v THA začať zápas 14. kola SEHA League Tatran Prešov – Vardar Skopje.

Záujem o Pohár EHF je veľký

Už zajtra začne Tatran Prešov s predpredajom vstupeniek na prvý zápas skupinovej fázy Pohára EHF s nemeckým Rhein – Neckar Löwen.

Vstupenky v cene 5 eur (na SEHA League sa predávajú po 4 eurá a na Tipos extraligu po 3 eurá, pozn. red.) budú k dispozícii u správcu Tatran handball arény.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov štartuje sériu zápasov s Michalovcami