Prešov prehral šesťbodový zápas v Trnave

(Autor: TASR)
TASR|16. mar 2013 o 16:32

Futbalisti Tatrana Prešov prehrali v 22. kole Corgoň ligy v súboji celkov z dna tabuľky v Trnave 1:2.

TRNAVA/PREŠOV. Domáci začali útočne a prešovský brankár Diviš musel v prvej 10-minútovke zasahovať po hlavičke Schranza a strele Kaščáka spoza 16-tky.

Po štvrťhodine hry pohrozili Prešovčania, ale po rohovom kope hlavičkoval Petráš vedľa bránky.

Potom prišli chvíle Tomačeka, ktorý ohrozil prešovskú bránku tvrdou strelou z diaľky a prízemnou strelou z priameho kopu.

V 37. minúte mal unikajúci Novák dobrú príležitosť, ale z uhla bránku netrafil. Z následného protiútoku platilo nedáš-dostaneš, keď sa lopta ocitla v 16-tke Prešova, hosťujúci obrancovia ju nestihli odkopnúť a Schranz prízemnou strelou otvoril skóre stretnutia.

V poslednej minúte polčasu mohli domáci zvýšiť, ale po rohovom kope brankár Diviš zneškodnil strelu Mikoviča i následnú Schranza.

Z protiútoku urobil chybu domáci Janečka a Gergel sa rútil sám na Jakubova, ale kľučka mu nevyšla a nepodarilo sa mu premeniť vyloženú šancu.

Zlom po vylúčení

Začiatok druhého polčasu lepšie vyšiel hosťom, ktorí v 53. minúte vyrovnali na 1:1 po rohu Poliačeka a hlavičke Petráša.

Gól hostí povzbudil, no šesť minút po góle boli oslabení o vylúčeného Brezinského, ktorý po faule videl druhú žltú kartu a musel predčasne pod sprchy.

V 62. minúte po prihrávke Schranza slabo zakončil Tomaček, no už o minútu sa domáci diváci tešili, keď po centri Schranza hlavou upravil Kaščák na 2:1.

Potom mali príležitosť na zvýšenie Mikovič a Tomaček, no svoje šance nevyužili. V 70. minúte nebezpečne vystrelil okolo pravej spojnice Mikovič.

Do konca zápasu sa domácim nepodarilo pridať tretí gól, no v nervóznom závere už neinkasovali a tak získali dôležité tri body v boji o záchranu.

Hlasy po zápase

Peter Zelenský, tréner Trnavy: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, pretože sme videli Prešov v Košiciach. Hrali sme nátlakovo a v prvom polčase sme dali gól, škoda, že sa nám nepodarilo pridať i druhý. Po zmene strán hostia vyrovnali a onedlho prišlo vylúčenie, ktorého som sa bál. Predpokladal som, že Prešov bude len brániť, čím nám našu pozíciu sťaží. Našťastie sme dali druhý gól a potom sme Prešov do ničoho nepustili a som rád, že sme získali tri body."

Ladislav Totkovič, tréner Prešova: "Domáci začali nátlakovo, s čím sme počítali. Nedokázali sme podržať loptu a inkasovali sme prvý gól. Škoda, že v závere polčasu nepremenil Gergel veľkú príležitosť, aká by sa mala premieňať. V druhom polčase sme vyrovnali, ale vylúčenie Brezinského nám zabránilo získať v Trnave nejaký bod. Bol to zápas ako na hojdačke."

Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:0)

Góly: 38. Schranz, 63. Kaščák - 53. Petráš. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Brezinský, Bartek, Petráš (všetci Prešov), ČK: 59. Brezinský, 3 434 divákov

Trnava: Jakubov - Janečka, Čarnota, Karhan, Grabež - Schranz, Hodúr, Kaščák, Mikovič (71. Ciprys) - Tomaček (89. Sabo), Vyskočil (46. Vlasko)

Prešov: Diviš - Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Papaj (76. Bernardo), Gergel, Petráš, Poliaček - Novák, Augustín (46. Marcin)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov prehral šesťbodový zápas v Trnave