Prešov ostal pred bránami Ligy majstrov

(Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|1. sep 2013 o 19:40

V rozhodujúcom zápase kvalifikácie o postup do hlavnej súťaž Ligy majstrov prehrali prešovskí hádzanári s Minskom.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov sa ani v tejto sezóne nepredstavia v hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov.

Rozhodla o tom prehra vo finálovom zápase kvalifikácie, v ktorom Tatran vo svojej hale prehral s bieloruským majstrom Dinamom Minsk 27:29.

Šarišania prišli o účasť v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov tretíkrát za sebou, medzi kontinentálnou elitou naposledy účinkovali v ročníku 2010/2011.

Pre Prešov sa účinkovanie na európskej scéne nekončí. Úradujúci slovenský šampión bude pokračovať v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF.

Rozhodla posledná dvadsaťminútovka

Prešovčania vyhrávali v prvom dejstve iba na jeho začiatku po góle Guzyho - 0:1. Bieloruský tím dvoma gólmi otočil vývoj stretnutia vo svoj prospech a v 16. minúte po presnom zásahu Ninčeviča už viedol 7:5.

Zeleno-bielym sa manko podarilo zmazať v 23. minúte, keď sa pred bieloruskou bránou presadil Tomáš Urban.

Vzápätí mal Tatran i dobré príležitosti na skórovanie, ale Bogdanov podržal svoj tím. Do konca úvodnej tridsaťminútovky Prešov doháňal jednogólové manko na súpera.

V záverečnej minúte síce vyrovnal na 13:13 Krištopans, no s klaksónom skóroval na opačnej strane Bombač - 14:13.

Za stavu 15:14 sa hráčom Tatrana podarila trojgólová šnúra, keď sa presadil Rábek, po ňom Petro a znova Rábek - 15:17.

Minsk v 40. minúte vyrovnal zásluhou Rutenku (18:18) a o päť minút neskôr už vyhrával po premenenej sedmičke Doborača 21:19.

Prešovčania sa dopustili viacerých chýb, tie zužitkoval Šelmenko a zvýšil už na 24:21.

Záver duelu už bieloruské družstvo malo vo svojej réžii (29:23) a zaslúžene zvíťazilo 29:27, keď skóre stretnutia uzavrelpremenenou sedmičkou Tomáš Urban a na prešovskej lavičke zavládol obrovský smútok.

Hlasy po zápase

Igor Rapovec, tréner Dinama Minsk: "Bol to veľmi ťažký zápas. V každom prípade bol môj tím lepší. Dodržiaval všetky taktické pokyny aj napriek tomu, že Tatran Prešov je veľmi silný tím a hlavne rýchly."

Peter Hatalčík, tréner Tatrana Prešov: "Gratulujem súperovi k postupu. Myslím, že sme videli zaujímavý zápas s dramatickými momentmi. Príčina prehry tkvela v tom, že sme nepremenili to čo zvyčajne áno, teda sedemmetrové hody a protiútoky. Príčinou bolo i to, že sme takmer štvrtinu zápasu hrali v oslabení."

Andrej Petro, pivot Tatrana: "Veľmi nás to mrzí, pretože sme tomuto jednému zápasu podriadili celú prípravu. Urobili sme všetko preto, aby sme postúpili do LM, žiaľ v zlomových momentoch sme zahrali zbrklo, čo nás stálo veľa síl."

Tatran Prešov - Dinamo Minsk 27:29 (13:14)

Prešov: Verkič, Krupa - Rábek 3, Hruščák, Hrstka 1/1, Krištopans 6, Sadovij 1, Radčenko 2, Tumidalský, T. Urban 7/2, Číp, Guzy 1, Pejovič 2, Krzysztofik, Antl, Petro 4.

Najviac gólov Minska: Doborač 7/3, Šelmenko .

Rozhodovali: Lorente, Serradilla (obaja Šp.), vylúčení: 4:7, 7m hody: 5/4-5/3, 3 052 divákov.


Foto k článku: TASR/Milan Kapusta, SITA/Viktor Zamborský

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov ostal pred bránami Ligy majstrov