Prešov odohrá domácu premiéru s Brestom

Sportnet|28. sep 2012 o 00:00

V treťom kole SEHA League sa v Prešove stretne slovenský majster s bieloruským vicemajstrom HC Meškov Brest.

Včera odohral Tatran Prešov predohrávané stretnutie piateho kola slovenskej Tipos extraligy v Michalovciach. Kolotoč zápasov Prešovčanov v sezóne 2012/2013 pokračuje už zajtra domácim súbojom s bieloruským vicemajstrom.

PREŠOV. Úradujúci, už osemnásobný majster Slovenska, Tatran Prešov mal odohrať prvý zápas druhého ročníka nadnárodnej SEHA League v domovskom stánku, v prešovskej Mestskej hale, v sobotu pätnásteho septembra. Macedónsky šampión RK Metalurg Skopje však do Prešova nepricestoval.

Namiesto domácej, fanúšikmi napäto očakávanej premiéry nového ročníka nadnárodnej ligy, Tatran Prešov vycestoval za debutom do Čiernej Hory. V Cetinje však majstrovi krajiny, RK Lovčen, podľahol najtesnejším rozdielom.

Mužstvo trénera Djordje Rašiča a jeho asistenta Ivana Pompoša má ďalšiu šancu siahnuť na prvé body už zajtra.

V treťom kole sa v prešovskej Mestskej hale stretne slovenský majster s bieloruským vicemajstrom HC Meškov Brest. Začiatok tohto súboja je stanovený na tradičnú 18.hodinu.

Prichádza päťnásobný majster Bieloruska

V klubovej histórii HC Meškov Brest získal päť titulov majstra Bieloruska. Ten ostatný zaknihoval Brest v roku 2010.

Názov klubu HC Meškov je na počesť dlhoročného bieloruského hádzanárskeho činovníka, ktorý sa významne zaslúžil o rozvoj hádzanej v krajine, Anatolija Meškova. Klubové farby sú červená a zelená.

Ako sme sa už na stránkach našich novín zmienili, Brest po vstupe do spoločnosti desiatich účastníkov nadnárodnej SEHA League káder mužstva výrazne posilnil dvom chorvátskymi hráčmi a skúsenou dánskou strednou spojkou, Henrikom Knudsenom.

Žiadnym tajomstvom už nie je ani to, že s Brestom by do nadnárodnej ligy mal v novembri tohto roku vstúpiť aj silný sponzor.

Gazprom by ju mal „oživiť“ vkladom jedeného milióna eur. Do Prešova tade v sobotu zavíta zrejme nielen silný, ale aj bohatý bieloruský klub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov odohrá domácu premiéru s Brestom