Prešov je v hádzanárskej extralige stále bez bodovej straty

Sportnet|2. feb 2015 o 00:00

Tatran Prešov natiahol šnúru extraligových výhier už na úctyhodných šesťdesiatsedem.

Základná časť extraligy hádzanárov vyvrcholila počas uplynulého víkendu. Obhajca titulu ňou prešiel bez bodovej straty. Tatran Prešov tak natiahol šnúru extraligových výhier už na úctyhodných šesťdesiatsedem.

PREŠOV. Po 18. kole pokračuje súťaž hádzanárov nadstavbovou časťou.

V skupine A bude hrať prvých šesť tímov, Prešov, Topoľčany, Hlohovec, Považská Bystrica, Šaľa a Nové Zámky, systémom každý s každým doma a vonku.

V B skupine rovnakým spôsobom hrajú Bratislava, Košice, Modra a Martin.

Ako sa čakalo, jasná záležitosť

Nuž a práve MHáK Modra bol posledný súper prešovských hádzanárov v základnej časti extraligy.

O výhre mužstva, ktoré kráča v slovenskej súťaži od víťazstva k víťazstvu, nad tímom, ktorý doposiaľ v extralige nezískal ani bod, nik nepochyboval.

V TATRAN handball arene to bola nakoniec jednoznačná záležitosť favorita.

Hoci v prvom polčase od prvých minút majster súpera nevalcoval. Prešov nehral zjavne na plný plyn.

Tréner Tatrana Peter Dávid nemal k dispozícii Rábeka, L. Urbana a Hrstku, Antl zápas v podstate presedel na lavičke.

Martin sa držal ako tak len v prvej desaťminútovke. Postupne skóre v prospech domácich narastalo.

Keď už sa zdalo, že Prešovčania ho na päťdesiatgólovú métu nezaokrúhlia, deväť sekúnd pred koncom prišla vtipná akcia, na konci ktorej bol gól kapitána Tatrana Michala Kopča.

Jeho štvrtý, mužstva celkovo päťdesiaty.

Päťdesiatku pečatil kapitán Kopčo

„Martin, hoci v základnej časti vôbec nebodoval, sme nebrali na ľahkú váhu, nemienili ho podceniť,“ tvrdil tréner Tatrana Prešov Peter Dávid.

„Na druhej strane, vedomí si svojich kvalít hodlali sme si v tomto zápase vyskúšať viaceré herné varianty v obrane. Dať dokopy pohyblivých hráčov. To bol prvý zámer. Išlo i o to, aby si každý hráč zahral. Dokonca aj brankárov sme striedali po dvadsiatich minútach. Martin si vážime, ale je to súper, ktorý nás priadne nepreverí. Preto deň pred extraligou sme v piatok odohrali prípravný zápas PGE Stal Mielec, popredným účastníkom najvyššej poľskej ligy. Aj preto, lebo už v stredu (18. h) pokračujeme ďalším zápasom nadnárodnej SEHA GSS ligy. Do Prešova zavíta špičkový macedónsky klub Metalurg Skopje.“

Štatistika

Prešov – Martin 50:24 (21:12)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Verkič, Vernarský – Kopčo 4, Wilga 4, Krok 6, Kristopans 5, Sadovyi 10, Ľ. Šárpataky 5, Radčenko 1, Furlan, T. Urban 4, Číp 2, Antl, J. Urban 4, Petro 3. Najviac gólov za Martin: Bíro, Malík Saitz po 6. Rozhodovali: Gedeon a Klus. Divákov: 473.

leš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov je v hádzanárskej extralige stále bez bodovej straty