Prešov čaká po pauze rozbehnutý Slovan

Nevyšlo mu to. M. Poliaček (vpravo) mohol tesne pred koncom vyrovnať, ale jeho strela si cestu do siete nenašla.
Nevyšlo mu to. M. Poliaček (vpravo) mohol tesne pred koncom vyrovnať, ale jeho strela si cestu do siete nenašla. (Autor: sita)
Sportnet|19. mar 2013 o 00:00

Možno je dobré, že corgoňligová súťaž má tento víkend pauzu a možno nie.

Tí, čo nazbierali resty, sú „nažhavení“ a najradšej by čo najskôr dokázali sami sebe i divákom, že to nie je s nimi až také zlé. Avšak na druhej strane vytvára sa viac priestoru na analýzu nedostatkov a stanovenie lepšej stratégie na ďalšie vystúpenia. To je prípad i futbalistov Tatrana Prešov. Hráči v zeleno–bielych dresoch sú bezpochyby rozladení z toho, že na jar ešte nedostali ani jedného súpera na svoj štít a uvedomujú si, že je už najvyšší čas, aby prelomili zlú bilanciu.

PREŠOV. Naposledy na trnavskom štadióne to nevyzeralo beznádejne a oproti prvému tohtoročnému zápasu vonku v Košiciach hostia viac zabrali. Siahali i po bode, ale aj ten im nakoniec ubzikol.

Naozaj veľa nechýbalo, aby východniari vybojovali na západnom Slovensku remízu. Tesne pred koncom mal vyrovnanie na kopačke Miroslav Poliaček.

Keby túto možnosť premenil, stal by sa mužom zápasu, lebo už predtým naservíroval loptu po štandardke na hlavu kapitána Petráša, ktorý vyrovnal na 1:1.

„Domáci mali v tejto situácii šťatie, výborne zasiahol ich brankár a škoda, že sa nepodarila ani následná dorážka,“ rozhovoril sa M. Poliaček.

Priznal, že naši sa spoliehali na štandardné situácie a už do prestávky si po nich vypracovali sľubné možnosti.

„Aj cez prestávku sme si prízvukovali, kam treba loptu posielať. Raz to vyšlo, keď Peťo Petráš to pohotovo trafil hlavou. Mohlo sa to i zopakovať, ale nebolo nám to súdené.“

To, že Tatran strelil svoj prvý gól v odvete, nikoho príliš nenadchlo, lebo tento zásah nič neriešil z hľadiska výsledku.

Azda len dokumentoval akurát väčšiu vyrovnanosť duelu. „Už súrne potrebujeme bodovať, aby sme sa vzpružili. Neradi by sme spadli hlbšie, lebo to by to bolo horšie a museli by sme bezprostredne bojovať o záchranu, hoci i tentoraz sme v tom čiastočne namočení.“

Najbližšie po prestávke cestujú Prešovčania na Slovan, ktorý je v laufe. „Nehovorím, že tam pôjdeme v porazeneckej nálade, ale rozhodne v ďalších stretnutiach hlavne doma nám nič iné nezostáva, len zabrať.“

Treba to už prelomiť

Vychádzajúc z toho, že ostatný výkon bol kvalitnejší, zdá sa, že zostava sa postupne usádza a hráči majú pevnejšie v hrsti svoje fleky.

Hoci obmena v tíme podchvíľou je (naskočiť do zostavy po maródke sa hotuje Krob, kým Brezinský, ktorý uvidel červenú kartu, bude zase pauzovať).

„Už je načase, aby futbal v našom podaní prinášal požadované výsledky. Lebo pokiaľ nám ujde viac zápasov po sebe, pohoda odpláva. Verím však, že sme na dobrej ceste a oproti prvému jarnému vystúpeniu to už v Trnave bolo celkom iné. U susedov sme to úplne nezvládli, proti Spartaku sme ukázali iný futbal, iný prístup, dohodlanie,“ poznamenal Miroslav Poliaček.

Tiež upriamil pozornosť na zdramatizovanie chvosta pelotónu a pokiaľ Prešovčania nechcú dovoliť, aby ich rivali predbehli, nesmú zostať pribrzdení.

„Musí to prísť, máme svoju silu, len to treba predať na ihrisku,“ vyslovil jednoznačné odhodlanie futbalista Prešova a pripomenul, že pred rokom Šarišania jarnú fázu ročníka zvládli výborne.

„Hoci momentálna atmosféra nie je najideálnejšia, som presvedčený, že sa priblížime k účinkovaniu v odvete v minulom ročníku a potešíme našich priaznivcov. Veď nám ide o to, aby sa na náš futbal dalo pozerať a bol i efektívny.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov čaká po pauze rozbehnutý Slovan