Presadí sa Hossa alebo Chára vráti sériu do Chicaga?

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|24. jún 2013 o 09:08

Boston pred dvoma rokmi otočil finálovú sériu s Vancouvrom z 2:3 na zápasy, keď uspel v siedmom na ľade súpera. Ale aj hráči Chicaga majú mnoho skúsenosti z rozhodujúcich duelov.

prokop-120x90.jpg
Z Chicaga od nášho vyslaného redaktora Tomáša Prokopa.

Obom tímom budú chýbať elitní centri Jonathan Toews a Patrice Bergeron. Aj preto budú v pondelok v noci rozhodovať v šiestom zápase finálovej série maličkosti. O víťazovi môže rozhodnúť aj niektorý z týchto piatich bodov.

Presilové hry

Oba tím ich nehrajú nijak excelentne. Najmä ofenzívne ladený tím Chicaga paradoxne stráca pri presilových hrách rytmus. Využil len jednu v celej sérií. Boston je na tom lepšie, keď dal v presilovkách štyri góly. Faulovať sa už asi veľa nebude, preto môže rozhodnúť každý dvojminútový trest.

Zdeno Chára

Bez ohľadu na to, že mu posledné dva zápasy nevyšli podľa predstáv, ostáva jedným z kľúčov úspechu Bruins. Obrovitý obranca ukázal už mnohokrát, že dokáže zničiť hociktorú hviezdu NHL a práve to teraz Bruins potrebujú.

Marián Hossa

O mystifikácii zranenia slovenského krídelníka sa popísalo dosť. Už pri jeho pohybe je zrejmé, že niečo nie je v poriadku, ale ako povedali jeho spoluhráči, aj 60% Hossa je o dosť lepší ako väčšina hráčov v lige. Ak náhodou nebude hrať Toews, v dvojičke s Patrickom Sharpom bude Slovák ešte dôležitejší.

Jaromír Jágr

Česká legenda má možno poslednú šancu na veľký gól. V play off stále čaká, má len desať asistencií. Posledný duel vyzeral Jágr značne unavene. Strelecké trápenie zvýšil už na neuveriteľných 58 neúspešných pokusov.

Brankári

Corey Crawford ukázal po štvrtom zápase, v ktorom dostal pár lacnejších gólov, že Blackhawks sa na neho môžu spoľahnúť. Naopak Tuukka Rask chytá stále skvele, ale dve tesné prehry za sebou môžu zanechať na mladom brankárovi stopy. Uvidíme, ktorí z dvojice gólmanov sa s tlakom, ktorý ešte v kariére nezažili, vysporiada lepšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Presadí sa Hossa alebo Chára vráti sériu do Chicaga?