Přemysl Bičovský na dva roky trénerom MFK Ružomberok

SITA|5. jún 2007 o 17:01

BRATISLAVA 5. júna (SITA) - Futbalistov MFK Ružomberok bude v novej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy viesť z pozície hlavného trénera Přemysl Bičovský. Asistentmi 57-ročného českého kormidelníka ...

BRATISLAVA 5. júna (SITA) - Futbalistov MFK Ružomberok bude v novej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy viesť z pozície hlavného trénera Přemysl Bičovský. Asistentmi 57-ročného českého kormidelníka budú jeho doterajší pomocník na lavičke druholigového klubu Chmel Blšany Pavel Chaloupka a domáci matador Viliam Hýravý. "Kocky sú hodené. S trénerom Přemyslom Bičovským a jeho asistentom Pavlom Chaloupkom sme sa dohodli na dvojročnom kontrakte. Ak sa nič vážne nestane, do konca týždňa by malo dôjsť k samotnému podpisu zmluvy. Pána Bičovského sme angažovali predovšetkým na základe rozhodnutia majiteľa klubu, odporučenie prišlo tiež zo strany Dušana Tittela," povedal pre agentúru SITA výkonný a finančný riaditeľ majstra Slovenska zo sezóny 2005/06 Milan Varchola. Liptáci sa zídu pred začiatkom letnej prípravy v piatok 15. júna a až potom nový kormidelník rozhodne o pohyboch v hráčskom kádri. "Pán Bičovský musí predovšetkým hráčov vidieť. Potom sa rozhodne, s ktorými nebude počítať pre budúcu sezónu," dodal Milan Varchola.

Přemysl Bičovský je bývalý úspešný československý reprezentant, ktorý v pozícii hlavného trénera tímu spod Čebraťa nahrádza svojho krajana Petra Uličného. Dlhoročná opora Bohemiansu Praha Bičovský odohral v reprezentačnom drese Československa 45 stretnutí a strelil 11 gólov. V roku 1982 sa predstavil ako hráč na majstrovstvách sveta v Španielsku. Člen klubu ligových kanonierov za 106 strelených gólov v československej najvyššej súťaži vo svojej doterajšej trénerskej kariére pôsobil okrem Chmelu Blšany aj v Tepliciach, Chomutove, Českej Lípe, Braňanoch a Moste.


Nachádzate sa tu:
Domov