Premiérový triumf Marcosa Baghdatisa

Sportnet|18. sep 2006 o 00:00

Cyperčan Marcos Baghdatis si v nedeľňajšom finálovom stretnutí na tenisovom turnaji ATP China Open na tvrdom povrchu v Pekingu (dotácia 475 000 USD) poradil so štvrtým nasadeným Mariom Ančičom, ktorého zdolal v dvoch setoch 6:4, 6:0. Trojka turnaja ...

Cyperčan Marcos Baghdatis si v nedeľňajšom finálovom stretnutí na tenisovom turnaji ATP China Open na tvrdom povrchu v Pekingu (dotácia 475 000 USD) poradil so štvrtým nasadeným Mariom Ančičom, ktorého zdolal v dvoch setoch 6:4, 6:0. Trojka turnaja nadelila súperovi v druhom sete nepopulárneho kanára a na svoje konto si pripísala ešte len prvý triumf na podujatí ATP Tour. Dvadsaťjedenročný rodák z Limassolu, ktorý v minulosti vyhral aj bratislavský challenger Tatrabanka Open, je v súčasnosti na 9. priečke rebríčka Indesit ATP Ranking.

Turnaj ATP BCR Open Romania v Bukurešti (323 250 eur/antuka) vyhral Rakúšan Jürgen Melzer, ktorý vo finále dvojhry zdolal piateho nasadeného Taliana Filippa Volandriho v dvoch setoch 6:1 a 7:5. Nenasadený Rakúšan takisto získal svoj prvý titul vo dvojhre na okruhu ATP. Talian po náročnom semifinále proti minuloročnému víťazovi Florentovi Serrovi z Francúzska vyzeral vyčerpaný. Prvý set prehral jasne. V druhom sa síce vzchopil, no dva pokazené bekhendy za stavu 5:5 pri svojom podaní znamenali Melzerov brejk a ten si už víťazstvo nenechal ujsť.

Ruska Svetlana Kuznecovová zasa triumfovala na turnaji WTA Tour Wismilak International na tvrdom povrchu na indonézskom ostrove Bali (225 000 USD). V nedeľňajšom finálovom stretnutí si nasadená jednotka poradila s Marion Bartoliovou z Francúzska 7:5, 6:2, vďaka čomu si na svoje konto pripísala druhý tohtoročný a siedmy titul na podujatiach WTA Tour v kariére. (sita)

Finálové výsledky

Peking: Baghdatis (3-Cyprus) - Ančič (4-Chorv.) 6:4, 6:0. Bukurešť: Melzer (Rak.) - Volandri (5-Tal.) 6:1, 7:5. Bali: Kuznecovová (1-Rus.) - Bartoliová (6-Fr.) 7:5, 6:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Premiérový triumf Marcosa Baghdatisa