Premier League ponúka šlágre v sobotu aj nedeľu

SITA|2. mar 2012 o 16:22

Cez víkend sa v anglickej futbalovej Premier League uskutočnia hneď dva veľké šlágre, v sobotu popoludní privíta Liverpool FC na domácej pôde Arsenal FC, v nedeľu je na programe meranie síl Tottenhamu z Manchestrom United.

LONDÝN.

Liverpoolu ani Arsenalu sa na domácej scéne v ročníku 2011/2012 veľmi nedarí. "The Reds" figurujú na siedmej priečke, "kanonieri" sú síce štvrtí, no s priepastnou 17-bodovou stratou na lídra.

Mužstvo zo štadióna Anfield sa môže pochváliť nedávnym víťazstvom vo finále Ligového pohára, ku ktorému prispel gólom aj Martin Škrtel.

V lige to je však z pohľadu zverencov Kennyho Dalglisha výrazne horšie, zo šiestich tohtoročných meraní síl prehrali až tri a uspeli iba raz so zachraňujúcim sa Wolverhamptonom.

Arsenal prehral úvodné dve novoročné ligové konfrontácie, následne remizoval v Boltone a potom trikrát uspel s celkovým skóre 14:4. Domácim bude určite chýbať Škrtelov stabilný partner v stopérskej formácii Daniel Agger, ktorého nahradí v základnej zostave Jamie Carragher, isté zdravotné problémy majú aj Glen Johnson a Steven Gerrard.

Oporou Arsenalu je v aktuálnej sezóne predovšetkým kanonier a kapitán Robin van Persie, lídrom LFC je trojnásobný najlepší futbalista SR Martin Škrtel. Ak sa Arsenalu podarí neprehrať, stane sa prvým tímom, ktorý na Anfielde päťkrát v rade v lige neťahal za kratší koniec.

Tottenhamskí "kohúti" sú jednoznačne najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu sezóny a predovšetkým v domácom prostredí vedia potrápiť kohokoľvek. Ich posledné víťazstvo nad Man United sa však datuje ešte do roku 2001.

Pomôcť k pretrhnutiu negatívnej série by im mohol skúsený francúzsky útočník a bývalý hráč "červených diablov" Louis Saha. Ten zatiaľ odohral za Londýnčanov tri súťažné stretnutia a zaznamenal tri góly.

Domáci kouč Harry Redknapp aj napriek menšiemu natiahnutiu zadného stehenného svalu môže počítať s krídelníkom Garethom Balom. Ohrozený by nemal byť ani štart Rafaela van der Vaarta a Kyla Walkera.

V drese hostí by sa po krátkom hernom výpadku mal vrátiť do zostavy kľúčový útočník Wayne Rooney, zdravotný stav Chrisa Smallinga vyhodnotia lekári tesne pred úvodným výkopom.

United, aktuálne druhé mužstvo tabuľky s dvojbodovou stratou na mestského rivala City, sa môžu pochváliť výbornou formou, keď v šiestich ostatných dueloch v Premier League päťkrát zvíťazili a raz remizovali.

Tottenham v rovnakom období dvakrát vyhral, vždy doma, dvakrát remizoval a dvakrát prehral (v oboch prípadoch na ihrisku súpera). Redknappov tím je momentálne tretí osem bodov za United.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League ponúka šlágre v sobotu aj nedeľu