Predtým nevyhral šesť zápasov. Manchester City prerušil negatívnu sériu

K víťazstvu Manchesteru City prispel dvoma gólmi aj Ilkay Gündogan (vľavo). Na snímke strieľa jeden z nich.
K víťazstvu Manchesteru City prispel dvoma gólmi aj Ilkay Gündogan (vľavo). Na snímke strieľa jeden z nich. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. okt 2016 o 11:06

Zverenci Pepa Guardiolu zvíťazili na ihrisku West Bromwichu Albion 4:0 a vrátili sa na čelo tabuľky.

BIRMINGHAM. Futbalisti Manchestru City prerušili v sobotu šnúru šiestich stretnutí bez víťazstva vo všetkých súťažiach. V desiatom kole najvyššej anglickej súťaže uspeli na trávniku West Bromwichu Albion 4:0.

Po dva zásahy zaznamenali Sergio Agüero a Ilkay Gündogan.

Zverenci Pepa Guardiolu sa vrátili na čelo tabuľky Premier League o skóre pred druhý Arsenal a tretí FC Liverpool.

Kládol si otázky

Španielsky tréner počas nepriaznivej série, ktorá sa ťahala od 24. septembra, nezapochyboval o výsledkoch svojej práce, ale skôr o kádri. V sobotu musel jeho tím vyznávajúci ľahkosť, technický futbal a držanie lopty prekonať mužstvo zamerané na tvrdú defenzívu, priamočiarosť a štandardné situácie.

"Šesť zápasov bez víťazstva je dlhý čas. Po každej prehre si začnete klásť otázky. Iné to nebolo ani v druhom polčase duelu s West Bromwichom, keď sme nezopakovali výkon z úvodného dejstva. Nepochyboval som principiálne, no rozmýšľal som, kto z hráčov sa dokáže adaptovať na rôzne systémy či odlišných spoluhráčov," povedal tréner Pep Guardiola pre bbc.com.

Agüera tím potrebuje

Argentínsky kanonier Agüero si pripísal prvé zásahy za šesť stretnutí. V tejto sezóne Premier League ich má na konte sedem.

Spoločne s Diegom Costom z FC Chelsea vedú poradie strelcov. "Získať tri body bolo nesmierne podstatné. Keď neuspejete, zakaždým stratíte kúsok sebavedomia. Sergia potrebujeme. Pokiaľ hrá na hranici svojich možností, je pre nás kľúčový. Chcem, aby vedel o svojej dôležitosti v každom vystúpení," dodal Guardiola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Predtým nevyhral šesť zápasov. Manchester City prerušil negatívnu sériu