Pred nováčikom preverili prešovských volejbalistov Arabi

Prešovskí volejbalisti. Doma chcú opäť bodovať naplno.
Prešovskí volejbalisti. Doma chcú opäť bodovať naplno. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|19. okt 2012 o 00:00

Vo víťaznom ťažení v extralige chcú prešovskí volejbalisti pokračovať aj v najbližšom zápase so Žilinou.

Vo víťaznom ťažení v extralige chcú prešovskí volejbalisti pokračovať aj v najbližšom zápase. Na domácej pôde ich čaká nevyspytateľný a húževnatý nováčik zo Žiliny. Prešovčanov pred duelom preveril aj prípravný zápas so Saudskou Arábiou.

PREŠOV. V športovej hale Prešovskej univerzity sa v sobotu o 18. hodine stretne domáci tím VK PU Mirad Prešov so Žilinou. Kým Prešovčania zatiaľ body nestratili, ich súper zatiaľ vyhral len v dvoch setoch.

„Znovu sme v pozícii favorita a chceme v domácom prostredí získať všetky tri body. Čaká nás však nevyspytateľný súper. Tréner Žiliny pochádza z Prešova, určite ich namotivuje, a tak neprídu podať odovzdaný výkon,“ povedal pred zápasom tréner VK PU Mirad Prešov Ľuboslav Šalata.

K dispozícii bude mať všetkých zverencov, od ktorých očakáva odhodlanie na palubovke a plný bodový zisk.

Preveril ich v prípravnom zápase aj netradičný súper, tím Saudskej Arábie, ktorý je na Slovensku na sústredení. Žilina sa do najvyššej súťaže vrátila po šiestich rokoch a nechce byť v nej len štatistom. Viacerí jej hráči sú pre Šarišanov neznámi, vo svojich radoch má aj skúsených volejbalistov Branislava Chudíka a Vladimíra Kyselu.

Strata setu ich mrzí

Prešov vstúpil do novej sezóny domácim víťazstvom nad Trenčínom a v minulom kole zdolal Starú Ľubovňu na jej pôde. V zostave už figurovala aj bieloruská posila, nahrávač Škľar.

„Cieľ sme splnili, odniesli sme si tri body, i keď nás mrzí strata setu. Tá nás rozhodila. Viedli sme 2:0 a asi sme sa uspokojili. Niekoľko neúspešných pokusov v útoku naštartovalo súpera, ktorý sa vypol k výbornému výkonu na hranici svojich možností a set vyhral zaslúžene. Úspešnými blokmi a dôrazom v útoku sme našťastie strhli zápas na svoju stranu,“ vrátil sa k ostatnému duelu šarišský lodivod.

Podľa jeho slov podal spoľahlivý výkon Lampart na poste libera, ktorý prestúpil do VK PU práve zo Starej Ľubovne, a v rozhodujúcich fázach podržal tím kapitán Beňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pred nováčikom preverili prešovských volejbalistov Arabi