Pre Mourinha by bola anglická ponuka cťou

SITA|4. dec 2007 o 14:10

LONDÝN 4. decembra (SITA, AFP) - Z Portugalska prišiel na Britské ostrovy ďalší signál, že Jose Mourinho je naklonený myšlienke trénovať anglickú futbalovú reprezentáciu. Poradca bývalého kouča FC Chelsea ...

LONDÝN 4. decembra (SITA, AFP) - Z Portugalska prišiel na Britské ostrovy ďalší signál, že Jose Mourinho je naklonený myšlienke trénovať anglickú futbalovú reprezentáciu. Poradca bývalého kouča FC Chelsea Eladio Parames pre Sky Sports News vyhlásil, že pre Mourinha by bolo cťou, keby dostal takúto príležitosť. "Trénovať Anglicko nie je to isté ako viesť niektorú inú reprezentáciu. Je to významná a veľmi zaujímavá práca, pre každého kouča by bolo cťou vykonávať ju. Nemôžem povedať, či sa o ňu Mourinho zaujíma alebo nie, ale bezpečne viem, že miluje anglický futbal a tamojšie obecenstvo. Preto som si istý, že by takýto návrh veľmi starostlivo zvážil," povedal Parames a ponúkol aj jednoduchý spôsob, ako sa dozvedieť, aká by bola Mourinhova reakcia: "Ak sa Anglická futbalová asociácia uchádza o jeho služby, prečo nekontaktuje priamo Mourinha alebo jeho agenta?"

Anglická futbalová asociácia (FA) pri hľadaní nástupcu Steva McClarena konzultuje s mnohými renomovanými odborníkmi, ale i hráčmi. Šéf exekutívy FA Brian Barwick už oslovil bývalých trénerov Michela Platiniho, Franza Beckenbauera, súčasného kouča Johna Toshacka a kapitána futbalistov Anglicka Johna Terryho. Barwick spolu so svojou "pravou rukou" - riaditeľom pre rozvoj futbalu Trevorom Brookingom sa ešte plánujú stretnúť s Arsenom Wengerom, Alexom Fergusonom, Bobbym Charltonom, Stevenom Gerrardom, Bobbym Robsonom, Glennom Hoddlom či Grahamom Taylorom. John Terry sa netají tým, že by najradšej na poste kormidelníka Albionu videl práve svojho bývalého kouča z FC Chelsea Joseho Mourinha. Portugalský lodivod je aj najväčším favoritom britských stávkových kancelárií na obsadenie tejto pozície.


Nachádzate sa tu:
Domov