Pre býkov nebude jednoduché nájsť náhradu za Brajkoviča

Chorvátsky tréner skončil, aj keď Košice sú prvé. Vedenie klubu tento krok nechce bližšie rozoberať.
Chorvátsky tréner skončil, aj keď Košice sú prvé. Vedenie klubu tento krok nechce bližšie rozoberať. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|7. feb 2017 o 00:00

Košických basketbalistov čakajú v najbližšom období náročné stretnutia.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice prišli v pondelok nečakane o svojho hlavného trénera Dražena Brajkoviča, s ktorým vedenie klubu ukončilo spoluprácu.

Vzhľadom na vedúce postavenie Košičanov v Eurovia SBL lige ide o prekvapivý ťah, ktorý ale z klubu zatiaľ nechcú bližšie komentovať. Býkov nateraz povedie doterajší asistent Richard Leško.

Líder súťaže prekvapivo cez víkend prehral domáce stretnutie s aktuálne ôsmym celkom tabuľky z Lučenca 102:113 a včera prišla z tábora Košíc nečakaná správa.

Tréner Dražen Brajkovič si musí hľadať nový angažmán no dôvody, prečo s ním vedenie klubu ukončilo spoluprácu, zatiaľ komentovať nechcelo.

„Nateraz to nechceme komentovať. Bolo to jednoznačné a jednohlasné rozhodnutie predstavenstva klubu. Vzhľadom na to, že celá situácia je ešte veľmi čerstvá, by sme nechceli odkrývať dôvody tohto kroku,“ skonštatoval generálny manažér KB Košice Ivan Benninghaus.

Asistent bude mať všetky kompetencie

Košických basketbalistov čakajú v najbližšom období náročné stretnutia, ktoré môžu zamiešať tabuľkovým postavením.

„Máme pred sebou rad ťažkých zápasov, pretože pred nami je z pohľadu výhody našej domácej palubovky určité finále základnej časti. Budeme hostiť Prievidzu a Inter a potom nás čaká Slovenský pohár, kde máme veľké ambície. Aj preto by sme neradi zachádzali do podrobností ohľadne odchodu trénera Brajkoviča. Tím prevezme doterajší asistent Richard Leško, ktorý bude mať všetky kompetencie hlavného trénera,“ uviedol Benninghaus.

Pred vyše týždňom opustil mužstvo rovnako prekvapivo americký legionár Anthony Lee, ktorý vraj nebol spokojný s časom stráveným na palubovke.

Aj to mohlo mať súvis s rozviazaním zmluvy s trénerom Brajkovičom.

„Ako sa hovorí, všetko so všetkým súvisí. Viac by som k tomu nerád niečo dodával. My si uvedomujeme, že to nie je typické odvolať trénera, keď je mužstvo na prvom mieste, ale také bolo rozhodnutie vedenia klubu a na tom sa už nič nezmení,“ povedal generálny manažér býkov.

Na voľbe trénera si dajú záležať

Pre klub nebude ľahké nájsť v krátkej dobe adekvátnu náhradu za skúseného lodivoda a možné teda je, že mužstvo povedie do konca sezóny Richard Leško.

„Vzhľadom na to, že to nebola pripravovaná akcia, sme zatiaľ trénerov nehľadali. My si dáme veľmi záležať na tom, akého trénera sem privedieme, pretože družstvo je zložené z hráčov, ktorí už majú niečo za sebou. Musí to byť tréner, ktorý má aj odborné a ľudské vlastnosti na vysokej úrovni. Takého zrejme nenájdeme hneď za prvým rohom. Momentálne je 50-percentná šanca, že mužstvo povedie do konca sezóny tréner Leško.“

S odvedenou prácou chorvátskeho trénera Dražena Brajkoviča sú v košickom klube podľa Benninghausa napriek pondelkovým udalostiam spokojní.

„Myslím si, že minulý rok, keď ku nám pán Brajkovič prišiel, priniesol so sebou pozitívnu zmenu a určitý impulz. Každý v klube to kvitoval a aj preto s ním vedenie ešte pred skončením minulej sezóny podpísalo novú zmluvu. Pri prestupoch mal voľnú ruku a treba povedať, že k nám priviedol dobrých hráčov. Dôkazom toho, že odviedol dobrú prácu je aj fakt, že družstvo je momentálne na prvom mieste. Za jeho prácu by sme mu chceli poďakovať, ale život je zmena. Vedenie klubu niektoré veci jednoducho neakceptovalo, a preto prišlo k takémuto rozhodnutiu,“ skonštatoval Benninghaus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pre býkov nebude jednoduché nájsť náhradu za Brajkoviča