Postup do play-off by bol pre HC Lev úspech

(Autor: SITA)
SITA|8. sep 2011 o 12:00

V sobotu 10. septembra sa mal v Poprade odohrať historicky prvý zápas KHL mimo územia bývalého Sovietskeho zväzu. Miestny HC Lev mal privítať o 17.00 h na svojom ľade Avangard Omsk, sezónu však začne až 12. septembra.


POPRAD. „Máme za sebou skvelú prípravu. Organizačne to všetko klapalo na jednotku. Myslím si, že mužstvo je fyzicky, technicky a takticky dobre pripravené. V tíme vládne veľmi dobrá atmosféra. Ja už sa teším na začiatok novej sezóny,“ povedal na utorkovej predsezónnej tlačovej besede kapitán tímu Ľuboš Bartečko.

Skvelá partia a konkurenčné prostredie

„Myslím si, že sme sa tu zišli skvelá partia Slovákov a Čechov, máme zopár Švédov, klape to medzi nami. V prípravných zápasoch tréner skúšal rôzne kombinácie zloženia jednotlivých formácií, ale teraz v závere sa to už utriaslo a zdá sa, že je to dobré. Veríme, že to bude v pohode,“ pridal sa útočník Ladislav Nagy, ktorý s Bartečkom v predchádzajúcej sezóne hrával najskôr v HK Poprad a potom vo švédskom MODO.

Mužstvo začalo s prípravou na sezónu 20. júla. Postupne sa formoval káder. Na súpiske bude dvadsaťpäť hráčov, ďalší štyria budú hrávať v HK Poprad.

„Chceme, aby tu bolo konkurenčné prostredie. Nikto si nebude môcť byť istý so svojou pozíciou v kádri. Zostava na jednotlivé zápasy sa určite bude meniť, nebude to nijako časovo limitované, jednoducho budeme operatívne riešiť vzniknuté problémy,“ naznačil zloženie mužstva a rotáciu hráčov tréner Radim Rulík.

Postup do play off by bol úspech

Vedenie nováčika KHL nemá pred prvou sezónou v elitnej súťaži veľké oči. „V kancelárii máme miesto na Gagarinov pohár,“ zavtipkoval po otázke na ambície „levov“ obchodný a finančný riaditeľ klubu Marcel Binek, ale hneď vážne pokračoval: „Výborné by bolo, keby sme postúpili do play off. Každý ďalší zápas po základnej časti by bol pre nás bonusom a odmenou za kvalitnú prácu.“

Tréner HC Lev Radim Rulík je presvedčený, že jeho mužstvo nebude v súťaži iba do počtu. „Chceli by sme dobre útočiť, dobre brániť, nedostávať góly,“ so smiechom naznačil taktické pokyny, s ktorými bude vyprevádzať svojich zverencov na ľad. Za výhodu, ktorú bude mať jeho tím v Poprade, považuje ihrisko s „kanadskými“ rozmermi.

„Chceme hrať taký hokej, aký sa na malom ihrisku hráva - jednoduchý, priamočiary, s množstvom pohybu bez puku. Verím, že úzke klzisko bude postupne pre nás výhodou.“

Potešila bojovnosť

Mužstvo odohralo niekoľko prípravných zápasov s rôznymi výsledkami. „Osobne ma potešilo, že chlapci aj napriek únave z ťažkých tréningov bojovali. Ukázali kus svojho charakteru, naznačili, aké by to mohlo byť v súťaži. Ja budem spokojný, keď na konci sezóny skonštatujeme, že sme urobili všetko, čo bolo v našich silách a my si budeme môcť chlapsky podať ruky, pozrieť si všetci do očí a skonštatovať, že to nebolo zlé,“ uzavrel Radim Rulík.

Vedenie KHL rozhodlo odložiť začiatok súťaže v súvislosti so stredajšou leteckou tragédiou, pri ktorej zahynuli hráči a realizačný tím klubu Lokomotiv Jaroslavľ. Prvé súboje novej sezóny 2011/2012 odohrajú v pondelok 12. septembra. Informuje o tom oficiálna stránka súťaže.

Rozhodnutie o odložení programu duelov KHL vzišlo zo štvrtkového stretnutia šéfa Výboru riaditeľov KHL Viačeslava Fetisova, prezidenta KHL Alexandra Medvedeva a predsedu hráčskej asociácie Andreja Kovalenka.

Zmena zasiahne aj slovenského účastníka KHL HC Lev Poprad. Podtatranský tím mal nastúpiť na svoj premiérový duel v súťaži v sobotu 10. septembra na vlastnom ľade proti Avangardu Omsk. Súboj sa však neuskutoční a Popradčania ho odohrajú v náhradnom termíne. HC Lev tak odohrá prvý duel v pondelok 12. septembra o 19.00 h proti Metallurgu Magnitogorsk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Postup do play-off by bol pre HC Lev úspech