Portsmouth sa dostal z nútenej správy a chce ísť vyššie

Hráč Chelsea Londýn John Terry (vpravo) v súboji s Markom Futacsom z Portsmouthu v zápase 3. kola Pohára FA 8. januára 2012 v Londýne.
Hráč Chelsea Londýn John Terry (vpravo) v súboji s Markom Futacsom z Portsmouthu v zápase 3. kola Pohára FA 8. januára 2012 v Londýne. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. apr 2013 o 11:28

Pádu Portsmouthu do štvrtej najvyššej súťaže však zmena nezabráni.

LONDÝN. Víťaz anglického FA Cupu 2008 a ešte nedávno účastník futbalovej Premier League FC Portsmouth sa vďaka verným fanúšikom dostal z nútenej správy a má uvoľnené financie.

Priaznivci, ktorí sa v kritickej situácii spojili v Pompey Supporters Trust (PST), prevzali úplnú kontrolu nad aktuálne treťoligovým klubom.

Správca konkurznej podstaty BDO v piatok formálne ukončil svoju štrnásťmesačnú činnosť vo Fratton Parku.

Týmto krokom sa klub vyhol vyradeniu z organizácie Football League, ktorá združuje tímy z druhej až štvrtej najvyššej anglickej a waleskej súťaže.

Spomenutá organizácia bola rozhodnutá vylúčiť "Pompey" v prípade, že fanúšikovia neuspejú v snahe o kúpu svojho klubu.

Fanúšikovia majú 51-percentný podiel v klubových akciách. Po tisíc libier na ich zabezpečenie prispelo 2000 podporovateľov.

Pádu Portsmouthu do štvrtej najvyššej súťaže však zmena nezabráni. Klubu za dlhy odrátajú desať bodov. V ďalších rokoch však už chce pod vedením fanúšikov stúpať vyššie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Portsmouth sa dostal z nútenej správy a chce ísť vyššie