Popradskí futbalisti trénujú a čakajú na zaplatenie dlhov

Úspešný tím. Popradskí futbalisti na jar dominovali.
Úspešný tím. Popradskí futbalisti na jar dominovali. (Autor: FK Poprad)
Sportnet|1. júl 2013 o 00:00

Čo bude ďalej s futbalom v Poprade? Otázka, ktorú si kladie každý fanúšik tohto klubu pod Vysokými Tatrami.

Zverenci trénera Vladimíra Lajčáka si v jarnej časti uplynulej treťoligovej sezóny počínali nad očakávania, boli najlepším mužstvom jari a v tabuľke sa vyšvihli na konečné druhé miesto. Smutným faktom však ostáva, že už pol roka (šesť mesiacov) nevideli hráči ani realizačný tím na svojich účtoch ani cent.

POPRAD. Pohár trpezlivosti pretiekol a hráči si dali ultimátum. Buď sa podlžnosti vyrovnajú do konca júna, alebo v popradskom klube skončia a budú si hľadať iný angažmán.

V piatok sa stretlo vedenie FK Poprad s hráčmi, aby ich oboznámilo so súčasným stavom a vysvetlilo, aká je momentálna situácia.

Popradské mužstvo totiž pod vedením trénera Lajčáka už od stredy začalo s letnou prípravou na novú sezónu.

„Hráči sa rozhodujú, čo a ako, lebo peniaze zatiaľ fyzicky nie sú. Je však reálny prísľub, skoro istota, že do stredy 3. júla budú. Časť dlhov by sa mohla vyplatiť a tým pádom by sa malo pokračovať. Hráči sú už ale nervózni a nesú to ťažko. Pridlho sa už sľubuje. Opäť sa máme stretnúť v pondelok a máme si povedať, čo ďalej. Ja som avizoval, že ak sa bude štrajkovať, tak ako pred rokom, a letná príprava sa preruší, v tom prípade končím. Pomôcť by nám mali viacerí sponzori a pomoc nám prisľúbil aj primátor Anton Danko, ktorý tiež hľadá nejaké formy a zdroje. Hráčom som sa snažil vysvetliť, že nie je jednoduché zohnať peniaze na futbal. Treba byť trpezlivý a hráči si nemôžu klásť podmienky. Platí totiž prísľub, že ak peniaze nebudú, hráči sú voľní a môžu odísť na hosťovanie do iných klubov,“ povedal nám tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Trénujú v Poprade-Veľkej

Nová majstrovská sezóna sa začína počas prvého augustového víkendu. Popradčania majú dohodnutých osem prípravných zápasov (Sp. Podhradie, L. Mikuláš, Podbrezová, Sp. N. Ves, Lipany, Plavnica, V. Tatry, jedného súpera ešte hľadajú).

Všetky stretnutia by mali odohrať na súperových ihriskách. Ak by im žreb určil prvý majstrovský zápas doma, s Vysokými Tatrami by generálku zrejme odohrali v Spišskej Belej.

V pláne je trénovať päťkrát do týždňa na dvoch trávnatých plochách v Poprade-Veľkej, pričom v každom týždni chcú odohrať dva prípravné zápasy.

Jesennú časť nového súťažného ročníka, až do otvorenia hlavného futbalového štadióna v Poprade, chcú Popradčania začať v Spišskej Belej, kde našli dobré podmienky i veľmi prajné prostredie. Podľa predbežných plánov by sa do Popradu mohli vrátiť už v priebehu septembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradskí futbalisti trénujú a čakajú na zaplatenie dlhov