Popradčanky začínajú proti Banskej Bystrici

BAM Poprad. Počas víkendu odohrá prvé zápasy.
BAM Poprad. Počas víkendu odohrá prvé zápasy. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|18. okt 2014 o 00:00

Čakajú ich počas tohto víkendu prvé dva majstrovské zápasy v spoločnej prvej lige žien a junioriek skupiny Východ.

Hráčky Basketbalovej akadémie mládeže Poprad (BAMP) čakajú počas tohto víkendu prvé dva majstrovské zápasy v spoločnej prvej lige žien a junioriek skupiny Východ.

POPRAD. Zverenky srbského trénera Igora Skočovského sa predstavia v domácej Aréne Poprad a súperom im budú dievčatá z Banskej Bystrice. Dnes od 17.30 hod. privítajú BDZ ŠK UMB Banská Bystrica a zajtra od 14. hodiny si zmerajú sily s BK ŠKP 08 Banská Bystrica.

Prvoligová súťaž odštartovala už pred dvoma týždňami, v úvodnom dvojkole však mali Popradčanky voľný žreb. Pre výrazne omladený kolektív BAM Poprad to bude ostrá previerka. „Na začiatku sú naše ambície skromné.

Jednotlivé družstvá sa musia najprv otestovať. Skutočné ciele si môžeme určiť až niekedy po Silvestri,“ uviedol tréner BAM Poprad Igor Skočovski, ktorý sa po niekoľkoročnej prestávke rozhodol vrátiť späť do Popradu.

„Očakávam, že v zápasoch proti Banskej Bystrici uvidíme veľmi slušný basketbal. Pod Urpínom sa dlhodobo pracuje s mladými hráčkami veľmi dobre, čo potvrdzuje aj ich tohtoročná účasť v extralige. Myslím si, že za ich B-družstvo nastúpia aj dievčatá, ktoré v A-tíme budú dostávať menej príležitostí. Pre nás to budú veľmi dobré skúsenosti. Dúfam, že naša bojovnosť, nasadenie a chcenie nám pomôžu k úspešnému víkendu,“ zaželal si popradský kouč.

Káder sa formuje

Vekový priemer hráčok BAM Poprad v porovnaní s uplynulou sezónou poklesol, keďže odišli dve skúsené hráčky Gabriela Husárová a Valéria Mlynarovičová.

„Náš káder je vo fáze vytvárania. Kvôli pracovným a študijným povinnostiam nám niektoré hráčky odišli. Najviac sme sa oslabili asi pod košom, ale chýbajú nám aj hráčky na obvode. Ešte presne nevieme, ako to bude so Simonou Hamaliarovou, ktorá sa k družstvu pripojí zrejme až po Novom roku. Káder je z každej strany oslabený, snažíme sa to ale doplniť z kadetiek, ktoré sú mladé a perspektívne. V týchto prvoligových zápasoch budú naše mladé hráčky naberať potrebné skúsenosti,“ dodal Igor Skočovski.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčanky začínajú proti Banskej Bystrici