Popradčania zabúdajú na obrannú činnosť

Vybuchli v obrane. Popradčania znovu inkasovali sedem gólov.
Vybuchli v obrane. Popradčania znovu inkasovali sedem gólov. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|22. nov 2012 o 00:00

Deň otvorených dverí predvádzajú v ostatných zápasoch popradskí hokejisti. Po prehre 3:7 vo Zvolene inkasovali kamzíci sedmičku aj na ľade poslednej Žiliny.

Deň otvorených dverí predvádzajú v ostatných zápasoch popradskí hokejisti. Po prehre 3:7 vo Zvolene inkasovali kamzíci sedmičku aj na ľade poslednej Žiliny (5:7). Dnes sa vo vloženom zápase predstavia v Ružinove na ľade HK Orange 20.

POPRAD. Pod Dubňom pritom hostia nezačali zle. Prehrávali síce už od 6. minúty, no gólmi Koskinena a Kloudu ešte v prvej tretine otočili skóre.

Druhá časť hry sa však zmenila na nočnú moru. Brankár Nikkilä v nej vyťahoval puk zo svojej siete až päťkrát, pričom v priebehu necelých dvoch minút až trikrát.

To sa napokon ukázalo ako rozhodujúce. V záverečnej tretine síce Podtatranci mohutne finišovali, znížili na rozdiel gólu, no počas power-play inkasovali do prázdnej brány aj siedmy gól.

„Žilina nás nechala hrať a spoliehala sa na brejky. V podstate sme si to prehrali sami. Po prvej tretine sme viedli 2:1, mali sme veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Hrubými individuálnymi chybami sme posadili súpera na koňa. Tento zápas sme celkom pokašľali,“ povedal najskúsenejší obranca Popradu Radoslav Suchý.

Tréneri Popradu sa nestihli diviť tomu, čo ich zverenci predvádzajú v druhej tretine na hracej ploche.

Kormidelník Jozef Škrak na to reagoval oddychovým časom, no to už boli domáci v trojgólovom náskoku.

„Prízvukoval nám, že je stále dosť času, že to môžeme otočiť, aby sme začali hrať našu hru,“ ozrejmil Suchý.

Bez defenzívy to nejde

Hoci na pomer striel vyhrali „kamzíci“ jasne 55:38, výsledok 5:7 hovorí inou rečou. Štrnásť inkasovaných gólov v dvoch zápasoch je alarmujúcich a veľavravných. V defenzívnej činnosti Popradčania prepadli na celej čiare.

„Je to strašne veľa. Musíme sa nad tým zamyslieť a poučiť sa z toho. Musíme si viac pomáhať a hrať jeden za druhého. Je potrebné zamerať sa viac na defenzívu. Na ľade je aj s brankárom šesť hráčov a všetci sa musia podieľať na obrannej činnosti,“ zdôraznil Suchý, ktorý v zápase zaknihoval dve asistencie a celkovo ich má na svojom konte už dvanásť.

Po šnúre troch víťazstiev v rade prišla teraz rovnaká séria troch prehier. Suchý vie, že je potrebné ju čo najskôr zastaviť.

„Je ťažšie dostať sa na víťaznú vlnu, keď sa prehrajú dva - tri zápasy. Musíme si to uvedomiť a keď sa vyhrá nejaký zápas, nemôžeme si myslieť, že to príde samo. Samozrejme, keď sa prehráva, hrá sa potom v kŕči a puky sa odrážajú iným smerom, ako by sme chceli,“ poznamenal Suchý.

K dnešnému súboju so slovenskými mladíkmi sa vyjadril celkom jasne: „Nemáme už na čo čakať. Jednoducho tam musíme vyhrať, nič iné neprichádza do úvahy.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania zabúdajú na obrannú činnosť