Popradčania v utorok prvýkrát trénovali na domácom ľade

SITA|2. sep 2008 o 16:19

POPRAD 2. septembra (SITA) - Popradskí hokejisti v utorok prvýkrát vykorčuľovali na domáci ľad v Aquacity Hockey Aréne. Zverenci hlavného trénera Františka Hossu si premiérovo vyskúšali zúženú plochu.

"Klzisko takýchto rozmerov chalani ešte nemali. Dnes si to vyskúšali a sami tvrdili, že je to o niečom inom," povedal na tlačovej besede lodivod HK Aquacity ŠKP Poprad František Hossa. Najbližšie dni chcú Popradčania čo najviac využiť na oboznámenie sa s novým klziskom. Fyzické testy podľa trénera Hossu ukázali, že mužstvo by malo byť dobre pripravené na sezónu. V závere prípravy sa zranili Lukáš Bambúch a Richard Šechný, ale obaja by mali byť do úvodných zápasov Slovnaft extraligy v poriadku. Hra na úzkom klzisku bude podľa Hossu náročnejšia. "Veľmi dôležité bude dať úvodné góly, lebo keď budú strelecky úspešní súperi, začnú na našom užšom klzisku betónovať a na tento štýl hry musíme byť pripravení,“ uviedol tréner Hossa.

Podľa F. Hossu veľmi dôležitý bude už prvý domáci zápas 16. septembra s Kežmarkom. Vedenie klubu očakáva zaplnené hľadisko nielen preto, že pôjde o prvý derby zápas na vynovenom štadióne a novom klzisku kanadských rozmerov (26 x 56 metrov). Kouč Hossa v tejto súvislosti upozornil, že na zúženom klzisku bude málo miesta na kombinačný hokej. "Užšie rozmery nám velia hrať jednoduchý hokej s častým nahadzovaním puku do útočného pásma. Na úzkom klzisku bude veľmi malý priestor na kombináciu dvoch hráčov. Traja už budú mať niekedy veľké problémy," vysvetlil bývalý reprezentačný tréner slovenských hokejistov v službách HK Aquacity ŠKP Poprad.

Tréner potvrdil slová prezidenta klubu Antona Danka, podľa ktorého cieľom tímu v nadchádzajúcej sezóne je postup do play off Slovnaft extraligy. "Chceme hrať základnú časť bez nejakých momentov, ktoré by ovplyvnili prípadný postup do play off," povedal F. Hossa. Hlavný tréner sa pridal k prezidentovi klubu aj v tom, že slovenský hokej stráca pozície vo svetovom hokeji. Aj podľa neho je to dôsledok situácie v domácej najvyššej súťaži. Favoritov nadchádzajúceho ročníka Hossa nemenoval, ale podľa neho sú to "stále tí istí, možno tam nejaký tím prekvapí."

Popradčania zápasy prvého a tretieho kola sezóny 2008/2009 so Zvolenom a Skalicou odohrajú podľa dohody ešte na ľade súpera. Na štadióne stále nie je ukončená strecha a nie sú hotové ani všetky šatne. Popradskí diváci však o tieto zápasy neprídu, keďže tímy sa dohodli na vzájomnej výmene zápasov. Z tímu Podtatrancov po minulej sezóne odišli Juraj Halaj, Jaroslav Jabrocký, Richard Jasovský, Vladimír Kubus, Patrik Svitana, David Turoň a Miroslav Marcinko ml. Naopak, do Popradu prišli Peter Holečko, Marcin Kolusz, Ondřej Malinský, Michael Procházka a Richard Šechný. Z popradskej juniorky sa v A-tíme ŠKP objaví aj odchovanec Michael Vandas.



ro;mj;sz

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Popradčania v utorok prvýkrát trénovali na domácom ľade