Popradčania v Komárne po suverénnom výkone dominovali

Stanislav Šesták.
Stanislav Šesták. (Autor: tasr)
Marián Dic|10. okt 2017 o 00:00

Šesták strelecky žiaril, dal tri góly.

POPRAD. Popradskí futbalisti sa po nešťastnom zaváhaní v Trebišove chceli v ďalšom stretnutí na ihrisku súpera v Komárne postarať o účinný reparát, vďaka ktorému, by si upevnili svoje postavenie v hornej časti tabuľky.

V pohraničnom meste pri Dunaji sa im tento jasný cieľ podarilo dokonale naplniť, keď svojho protivníka od úvodného hvizdu absolútne nešetrili.

Priebeh merania síl domáce obecenstvo naplno presvedčil, že voči ich tímu sa postavil herne vyspelý mančaft, na ktorý nájsť účinnú proti-zbraň bolo nesmierne náročné.

Popradčania svoju úlohu favorita začali dôstojne potvrdzovať už na konci prvej štvrťhodiny po ukážkovom presnom zásahu ich kanoniera Šestáka.

Po tomto momente ostali hostitelia nepríjemne zaskočení, čo s chuťou hrajúci hlavný vodca kolektívu dokonale využil v 28.min. na vsietenie gólovej poistky pre kolektív spod Tatier.

Parádny druhý polčas

Po zmene strán držali Podtatranci na ihrisku stále hernú kontrolu a svojho hostiteľa neustále držali vo vlastnom náručí.

Suverénny tím spod Tatier po hodine maximálnym herným spôsobom ovládol komárňanské zadné rady.

Svoj suverénny nápor v ofenzíve dokázali hostia v rýchlom tempe jednoznačne potvrdiť, keď v záverečnej štvrťhodine sa podarilo najprv útočnej opore Šestákovi zaznamenať hetrik a ihneď na to ešte spečatil zaslúžené víťazstvo taktiež všadebol Medak.

Zisk hladkého triumfu napokon mužstvo Popradu očividne potvrdilo, keď herne dokázalo potvrdiť svoju suverenitu a výkonnostne prevýšiť súpera z Komárna.

Na výraznom skalpe hosťujúceho družstva sa v prvom rade podujal významný dlhoročný zakončovateľ Stanislav Šesták, ktorý zásluhou svojho jasného hetriku nasmeroval kolektív ku suverénnemu zisku troch dôležitých bodov.

Hlasy po zápase

Po zápase mal tento popradský skúsený ťahúň v koncovke veľký dôvod na nadšenie: „Samozrejme, som rád, že sa mi podarilo vsietiť tie tri góly, ale musím povedať, že bola to práca celého tímu. Snažil som sa byť na ihrisku všade tam, kde som najplatnejším a mužstvo mi tie vyložené šance skvele pripravilo. Tretí gól a Galovič, čo predviedol pred ním, tak to bol senzačný prienik a la Messi, po ktorom mi v podstate prihral loptu na kopačku pred prázdnu bránu a pre mňa nebolo už žiadnym problémom potvrdiť náš jednoznačný náskok.“ potvrdil pre klubový web.

Hladká výhra po dueli urobila veľkú radosť aj jednému zo stále sa lepšiacich hráčov v kádri Denisovi Jančovi, ktorý je preňho príkladom: „Na dnešného súpera sme sa zodpovedne pripravili, pretože sme si boli dostatočne vedomí, čo od neho môžeme očakávať. Od úvodného výkopu sa naše predpoklady naplno potvrdili, keďže po skvelom štarte do merania síl sme eliminovali silnejšie stránky Komárna. Vedeli sme, že v kádri majú hráčov, ktorí rozumejú tejto hre a predvádzajú kvalitný futbal. Ten však nezakladajú na dokonalej kombinačnej hre, ale naopak prevažne na nakopávaní lôpt. Tie sme pravidelne dokázali v strede ihriska zbierať, čo bolo podľa mňa kľúčovým faktorom pre náš plný bodový zisk,“ zdôraznil pre klubový web záložník FK Poprad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania v Komárne po suverénnom výkone dominovali