Popradčania sa rozlúčili so súťažou dôstojne

Sportnet|18. jún 2012 o 00:00

V záverečnom stretnutí sezóny privítali Popradčania na svojej pôde jedného z ašpirantov na postup, pre ktorého mal tento súboj dôležitý význam.

POPRAD.

Vzhľadom na celkový vývoj súťaže Ružinej ešte tlela nádej v prvenstvo v tejto súťaži, to si však pod Tatrami nesmela dovoliť akokoľvek zaváhať.

Splniť tento cieľ sa jej ale nepodarilo, lebo kompaktný a skvele pripravený domáci tím potvrdil svoju stúpajúcu formu z posledných náročných meraní síl.

Napriek tomu, že toto obojstranne vyrovnané stretnutie nemalo víťaza, prinieslo kvalitný oku lahodiaci futbal plný zvratov. Domáci kormidelník mohol byť i z tohto pohľadu s jeho vývojom a predvedenou hrou svojich zverencov spokojný.

„Teší ma, že sme dokázali nadviazať na zápas z Ban. Bystrice a potvrdili sme tým vzostup našej formy z posledných zápasov. Proti silnému súperovi sme hrali kompaktne v defenzíve a taktiež sa nám darilo aj v kombinačnej hre, z ktorej sme si vytvorili hlavne do prestávky viacero sľubných šancí, ktoré sme však nepremenili. Naopak boli to hostia, ktorí sa po našej hrubej chybe dostali do vedenia. Našťastie pre nás po obrátke sa nám skóre podarilo otočiť, no keď sa už zdalo, že víťazstvo ostane v našich rukách, súper z akéhosi zúfalého nakopnutia si zadovážil zisk bodu. Napriek tomu som rád, že to bol korektný duel a od úvodu sa hralo obojstranne s nasadením a slušne.“

Hosťujúci tréner Jozef Kostelník bol s konečným výsledkom spokojný. „Náš súper vstúpil do zápasu lepšie a pred našou bránou bol veľmi nebezpečný. V ďalšom priebehu ovplyvnilo zápas vylúčenie nášho hráča, napriek tomu sme sa dostali do vedenia, ktoré sme ale po zmene strán neudržali. Domácich sme po zbytočných chybách dostali na koňa. S blížiacim sa záverom sme sa však rozhodli pre ofenzívny vabank, z ktorého sa nám podarilo vsietiť vyrovnávajúci gól. S deľbou bodov môžeme byť napokon spokojní, pretože domáci sa predstavili ako zohraný tím, u ktorého dominovala pozorná defenzíva pred pokutovým územím a z nej rýchly a pre nás nepríjemný prechod do protiútokov. Aj v tomto stretnutí sa potvrdilo, že táto súťaž je mimoriadne vyrovnaná a o ich osude môžu stále rozhodovať i najmenšie detaily.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania sa rozlúčili so súťažou dôstojne