Popradčania absolvujú predsezónnu prípravu na ľade v Kežmarku

SITA|21. júl 2008 o 12:57

KEŽMAROK 21. júla (SITA) - Dvadsaťšesť hokejistov, z toho dvaja brankári, sa hlásilo v pondelok už o pol ôsmej ráno trénerom Františkovi Hossovi a Jozefovi Skokanovi na úvodnom tréningu HK AquaCity Poprad ...

KEŽMAROK 21. júla (SITA) - Dvadsaťšesť hokejistov, z toho dvaja brankári, sa hlásilo v pondelok už o pol ôsmej ráno trénerom Františkovi Hossovi a Jozefovi Skokanovi na úvodnom tréningu HK AquaCity Poprad na ľade kežmarského zimného štadióna. Ten bude pre "kamzíkov“ zatiaľ domácim, pretože v ich AquaCity Aréne sa ešte neskončila rozsiahla rekonštrukcia ľadovej plochy i strechy. "V porovnaní s letnou prípravou na suchu nedošlo zatiaľ v kádri k žiadnej zmene. Chceme však do začiatku súťaže ešte popracovať na nejakých výmenách. Uvidíme, ako sa hráči ukážu v jednotlivých zápasoch. Tie budú základným sitom. Do súťaže chceme vstúpiť so štyrmi kompletnými kvalitnými päťkami,“ povedal schádzajúc z ľadu hlavný tréner Popradčanov František Hossa. Podľa jeho slov sú všetci hráči zdravotne v poriadku, pripravení zaberať v tréningoch naplno. "Každý deň budeme mať dvojfázové tréningy na ľade v Kežmarku, okrem toho doma v Poprade máme k dispozícii posilňovňu. Naplánovali sme si až trinásť prípravných zápasov, väčšinou na ľade súperov. Tých niekoľko ´domácich´ odohráme v Kežmarku. Spestrením prípravy bude začiatkom augusta výjazd na Moravu, kde odohráme aj tri stretnutia - s Vítkovicami, s francúzskou reprezentáciou a Brnom. Okrem toho nás čakajú tri duely na Tatranskom pohári, ktorý bude tentoraz v Košiciach, pretože náš štadión ešte nebude k dispozícii,“ pokračoval skúsený kormidelník. K pôvodne naplánovanej rekonštrukcii hracej plochy v popradskej AquaCity Aréne, ktorá bude po dokončení najužšou extraligovou na Slovensku, pribudla totiž aj rekonštrukcia zatekajúcej strechy. A tým sa ukončenie prác trochu posunie. Do začiatku súťaže by však chceli mať Podtatranci všetko vyriešené a dokončené.

Prvý prípravný zápas odohrajú 29. júla vo Zvolene, v piatok 1. augusta sa predstavia v Liptovskom Mikuláši. "Po prvom tréningu ťažko hovoriť o tom, ako sú na tom chlapci kondične, fyzicky i psychicky. Vyzerali však veľmi dobre, tréning mal to, čo mal mať, ja som bol spokojný. Hádam to bude tak aj pokračovať,“ uzavrel František Hossa.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Popradčania absolvujú predsezónnu prípravu na ľade v Kežmarku