Poprad už bez Suchého, je v Omsku

Ján Jaško. Odchod Suchého ho zaskočil.
Ján Jaško. Odchod Suchého ho zaskočil. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|2. sep 2011 o 00:00

To, čo sa všeobecne očakávalo, sa stalo skutočnosťou. Skúsený hokejový obranca Radoslav Suchý neodolal lákavej ponuke Avangardu Omsk a z extraligového HK Poprad odišiel skúsiť šťastie v Kontinentálnej hokejovej lige.

To, čo sa všeobecne očakávalo, sa stalo skutočnosťou. Skúsený hokejový obranca Radoslav Suchý neodolal lákavej ponuke Avangardu Omsk a z extraligového HK Poprad odišiel skúsiť šťastie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

POPRAD. Asi najmenej to potešilo trénera kamzíkov Jána Jaška, ktorý dobre vie, že nahradiť hráča Suchého kvalít je prakticky nemožné.

Radosť mu urobilo aspoň to, že v utorkovom prípravnom zápase v Liptovskom Mikuláši sa mu do zostavy vrátili dvaja obrancovia Fabian a Kramár. Popradčania vyhrali na ľade súpera tesne 3:2, keď o ich úspechu rozhodol dvoma gólmi Takáč.

“Po odchode Suchého, ktorý nás zaskočil, máme problém v obrane. V útoku by to malo byť v poriadku, všetky formácie sa javia ako vyrovnané. Začiatok zápasu na Liptove bol v úvodných desiatich minútach jasnou záležitosťou. Bolo vidieť rozdiel medzi extraligou a prvou ligou. Potom však nastalo v našich radoch nejaké uspokojenie, prišli zbytočné fauly, vyrovnanie i vedúci gól domácich. Až od druhej tretiny sme sa potom dostali do herného tempa a produkovali našu hru, hoci to ešte ani zďaleka nebolo ideálne,” uviedol J. Jaško.

Potešilo ho, že strelecky sa okrem skúseného Hlinku presadila aj mladícka formácia, keď dva zásahy zaznamenal Takáč.

“Oba góly Takáča padli, keď s ním boli na ľade Vandas a R. Rapáč, keďže to bolo po presilovkách. Určite je to pre nás dobrý signál, že sa chytili aj mladí. Vandas mal však až štyri dvojminútové tresty, takže veľa nehral,” poznamenal kouč kamzíkov.

Bojová príprava

Kvôli rozsiahlej rekonštrukcii zimného štadióna v Poprade je príprava mužstva značne roztrieštená. V pondelok i utorok Popradčania netrénovali na svojom ľade, ale u susedov v Spišskej Novej Vsi.

“Celá naša príprava je narušená, lebo v tom hluku sa ťažko trénuje a hráčom niečo vysvetľuje. Už sme si však zvykli, keďže sťažovanie sa nám aj tak nepomôže. Príprava prebieha celkom v poriadku, čakajú nás v nej ešte dva zápasy. Verím, že s HC Lev Poprad sa dohodneme na pôsobení nejakých ich hráčov v našom mužstve,” naznačil J. Jaško.

Dnes jeho zverenci privítajú na svojom ľade Žilinu, v utorok odohrajú opäť v Poprade zápas s Košicami. “V príprave sme odohrali vynikajúce zápasy v Davose i s Kolínom. V niektorých stretnutiach sme však úplne vyhoreli, čo sa nesmie opakovať. Naším cieľom je stabilizovať formu i jednotlivé formácie a čo najlepšie sa pripraviť na ligu,” uzavrel J. Jaško.

FAKTY

MHK 32 L. Mikuláš - HK Poprad 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Góly: 18. Pleva (Legerský, Hyben), 19. Ďurný (Mravec) - 3. Hlinka (Svitana), 30. Takáč (Vandas), 42. Takáč. Vylúčení: 11:8 na 2 min., navyše Bartík (L. Mikuláš) na 10 min., rozhodovali: Kubuš - Rovenský, V. Snášel, 120 divákov. HK POPRAD: Fedor - D. Brejčák, Kramár, Fabian, Velebný, Novotný, Malina, Dinda - Kraft, Škovira, Kuľha - Kroták, Gellerstedt, Vaic - Svitana, Hlinka, R. Rapáč - Paločko, Takáč, Vandas - B. Rapáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad už bez Suchého, je v Omsku