Poprad ukončil čiernu košickú sériu

Na snímke uprostred hráč Košíc Dušan Andrašovský pred brankárom Popradu Marcelom Melicherčíkom.
Na snímke uprostred hráč Košíc Dušan Andrašovský pred brankárom Popradu Marcelom Melicherčíkom. (Autor: tasr)
Sportnet|30. okt 2010 o 00:00

Bodaj by takých stretnutí bolo v extralige čo najviac. Východniarske derby ponúklo kvalitný hokej s výbornou kulisou.

Zápas hokejistov Košíc s Popradom sledovalo v Steel Aréne vyše 7 000 divákov, z víťazstva 3:2 sa nakoniec tešili hostia.

KOŠICE. Popradskí hokejisti nevyhrali na košickom ľade od roku 2007. Štrnásť zápasov v rade Kazmíci prehrali, no včera odchádzali po stretnutí do šatne na výsosť spokojní. V kvalitnom a dramatickom stretnutí zdolali majstra 3:2.

"Na to, čo bolo predtým sa v takýchto stretnutiach nemyslí, aj keby sme v Košiciach tri roky len vyhrávali, tak musíme ísť do zápasu na sto percent. Na túto sériu sme nemysleli," tvrdil po stretnutí jeden zo strojcov popradského víťazstva brankár Marcel Melicherčík.

Diváci si prišli na svoje

Podtatranci viedli 1:0 zásluhou Nagyho, košický odchovanec v prvej tretine pohotovo zakončoval. V oslabení potom vyrovnal kapitán domácich Bartoš. V druhej tretine udreli hostia dvakrát po góloch Kloudu a Lapšanského tak išli do tretieho dejstva s dvojgólovým náskokom. Oceliarom sa podarilo už len znížiť po presnom zásahu Haščáka v 53. min.

"Myslím si, že diváci si prišli na svoje. Hralo sa hore dole, striel bolo veľa," pochvaľoval si stretnutie Melicherčík, ktorý v 58. min. stŕpol. Už bezmocný ležal na ľade, pred košickým hokejistom Michalom Grmanom bola prázdna bránka, ale puk z jeho hokejky letel vedľa nej. "Boli to pre mňa hrozné pocity, keď som len tak cez rameno sledoval, že strieľa na prázdnu bránku. Vtedy som ani vôbec nemyslel na tých pár stotín sekundy," nahlas si odfúkol branár Popradu. Jeho tím potvrdil výbornú fazónu. Hoci v tretej tretine mal aj kus šťastia, lebo Košičania svojho súpera zvierali, gólových príležitostí mali neúrekom. "Domáci už nemali na čo čakať, museli nás pritlačiť. Naviac sme tam mali niekoľko faulov, čo bola voda na ich mlyn. Dostali sa aj vďaka presilovkám do tempa. Našťastie sme to udržali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad ukončil čiernu košickú sériu