Poprad postúpil do semifinále, vo Zvolene vyhral 1:0 po nájazdoch

Oporou Popradu v rozhodujúcom zápase bol brankár Matúš Kostúr. Na snímke nepúšťa za chrbát puk po strele od jedného zo Zvolenčanov. Výhľad mu tieni Igor Jaroš.
Oporou Popradu v rozhodujúcom zápase bol brankár Matúš Kostúr. Na snímke nepúšťa za chrbát puk po strele od jedného zo Zvolenčanov. Výhľad mu tieni Igor Jaroš. (Autor: SITA)
Sportnet|13. mar 2015 o 17:00

V rozhodujúcom siedmom zápase medzi Zvolenom a Popradom gól nepadol. O postupe hostí rozhodol v štvrtej sérii samostatných nájazdov Richard Rapáč.

ZVOLEN. Hokejisti HK Poprad sa stali poslednými semifinalistami Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015. V rozhodujúcom siedmom zápase zvíťazili nad hráčmi domáceho HKM Zvolen 1:0 po samostatných nájazdoch.

Vo štvrtej sérii posunul Podtatrancov do ďalšej fázy Richard Rapáč.

V semifinále Popradčania vyzvú obhajcu titulu HC Košice. Druhú dvojicu vytvoria HK Nitra a HC '05 Banská Bystrica.

Tipsport extraliga - štvrťfinále play-off, siedmy zápas:

Zvolen - Poprad 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: Rozhodujúci samostatný nájazd premenil R. Rapáč.

Rozhodcovia: Müllner, Lokšík - Šefčík, Junek, vylúčení 3:2, navyše Bartečko 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 4235 divákov. Konečný stav série 3:4.

Zvolen: Baroš - Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Sloboda - Obdržálek, L. Jurík, M. Chovan - Škvaridlo, Síkela, Podkonický - Jaroš, Kentoš, Ďaloga

Poprad: Kostúr - Kurali, Suchý, Fabian, Makovský, Kasík, Brejčák - Gríger, Paukovček, Bartečko - Matis, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, Rapáč - Štrauch, Stals, T. Sýkora

Jozef Turek (tréner Zvolena): "Brankári chytali výborne, v závere to už bolo o šťastí. Mali sme silného súpera a - žiaľ - nepostúpili sme. Gratulujem Popradu k víťazstvu.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Myslím si, že sme išli šťastiu naproti a zaslúžili sme si postúpiť. Len jeden zápas série sme prehrali v riadnom hracom čase. Bola to veľmi dramatická séria. Skladám klobúk pred mojimi hráčmi, postup je čerešnička na torte pre popradský hokej. Sme v zápasovom rytme a urobíme všetko pre to, aby sme na prvý zápas semifinále proti Košiciam boli stopercentne pripravení. Sme medzi štyrmi najlepšími mužstvami, teraz to už bude o niečom inom."

Richard Rapáč, autor rozhodujúceho samostatného nájazdu: "Hrdina nie som, tých je u nás viac. Žiadne zásluhy si nepripisujem. Bolo to o tom, kto urobí chybu. Hralo sa o všetko. Posledné roky som si prešiel zraneniami, veľa som toho nenahral. Teraz je to paráda. Do nájazdu som šiel aj preto, že som Boltunovi povedal - kamarát, ja to rozhodnem. Pripravil som si dva varianty. Naskytla sa možnosť ísť do blafáku, tak som sa rozhodol."

Lukáš Jurík, kapitán Zvolena: "Mali sme viac šancí aj síl, no hokej sa hrá na góly a v nájazdoch mal šťastie súper. Aj ľad bol nanič. Nájazdy boli o nervoch, psychike. Sezóna sa však mohla divákom páčiť, len sme nedotiahli úsilie do postupu. Dosť som z prehry frustrovaný. V sezóne nám viac hráčov odišlo, museli sme hrať so štyrmi, piatimi obrancami. Teraz prežívame veľké sklamanie."

/stav série: 3:3/

zvolenskrumaz_r2423.jpg

Celá séria Zvolena s Popradom bola mimoriadne vyrovnaná. Tak ako súboj pred bránkou na snímke. FOTO - SITA.

PRED ZÁPASOM

BRATISLAVA. Štvrťfinálová séria medzi Zvolenom a Popradom potvrdila očakávania - bola najvyrovnanejšou. Z prvých troch dvojíc sú už semifinalisti známi. Len vo Zvolene rozhodne siedmy zápas.

Poprad zvládol ťažkú úlohu a v zatiaľ poslednom súboji svojho súpera zdolal 5:4. "Bol to pre nás dôležitý duel. Uspeli sme a ideme na zvolenský ľad," povedal tréner Popradu Milan Jančuška.

"Urobili sme chyby, ktoré Poprad potrestal. Na takéto stretnutie ich bolo priveľa. To rozhodlo. Nemôže sa to stávať," hodnotil útočník Zvolena a najproduktívnejší hráč základnej časti Kamil Brabenec.

Hviezdou šiesteho zápasu bol skúsený Popradčan Arne Kroták. Strelil hetrik. A v šiestich dueloch zaznamenal dokopy šesť gólov. Má pritom už štyridsaťdva rokov.

Zostrih zo šiesteho zápasu série.

"Sám som prekvapený, ako to zvládam. Únava je oveľa väčšia a regenerácia pomalšia, ako keď som býval mladší. Naše mužstvo však má veľkú túžbu postúpiť a budem šťastný, ak moje góly k tomu pomôžu," povedal.

V slovenskej najvyššej súťaži a federálnej lige nastrieľal spolu už viac ako päťsto gólov. A teraz chce pomôcť tímu postúpiť cez Zvolen.

"Môžu rozhodnúť detaily. Prvý gól, disciplína, výkony brankárov, vôľa. Dôležité bude, ktoré mužstvo zvládne zápas lepšie fyzicky aj psychicky," zamyslel sa Kroták.

"Súper má veľkú efektivitu v zakončení. Málo šancí mu stačí na to, aby sa gólovo presadil. Má hráčov, ktorí vedia skórovať aj z jednej príležitosti," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Poprad postúpil do semifinále, vo Zvolene vyhral 1:0 po nájazdoch