Poprad angažoval lotyšského brankára Masalskisa

Popradčania posilňujú tím.
Popradčania posilňujú tím. (Autor: Ilustračné - TASR/Oliver Ondráš)
SITA|16. jan 2014 o 11:00

Stal sa už štvrtým hráčom zo slovenskej extraligy, ktorý by sa mal predstaviť na olympijskom turnaji v Soči.

Masalskis sa stal už štvrtým hráčom zo slovenskej extraligy, ktorý by sa mal predstaviť na februárovom olympijskom turnaji v Soči. Okrem Popradčanov Štalsa a Masalskisa sú nimi slovinský brankár Nitry Robert Kristan a slovenský útočník Košíc Tomáš Marcin.

POPRAD. Vedenie slovenského extraligového klubu HK Poprad angažovalo do konca sezóny 2013/2014 brankára lotyšskej hokejovej reprezentácie Edgarsa Masalskisa.

Tridsaťtriročný rodák z Rigy v tomto súťažnom ročníku nechytal v žiadnom klube, predtým strávil tri roky v KHL v Jugre Chanty-Mansijsk. S lotyšským národným tímom absolvoval už dvanásť seniorských svetových šampionátov.

Masalskis nechýba v nominácii svojej krajiny na ZOH 2014 do Soči. V minulosti chytal krátko aj v českej extralige za Karlove Vary a Jihlavu. V Poprade pôsobí aj iný lotyšský reprezentant - útočník Juris Štals.

Masalskis sa stal už štvrtým hráčom zo slovenskej extraligy, ktorý by sa mal predstaviť na februárovom olympijskom turnaji: okrem Popradčanov Štalsa a Masalskisa sú nimi slovinský brankár Nitry Robert Kristan a slovenský útočník Košíc Tomáš Marcinko. Správu priniesol portál Hokejportal.net.

Posilňujú aj brankársky post

"Chceme pred play-off posilniť nejaké posty vrátane brankárskeho. Teraz ešte budeme určite pracovať na posilnení obrany. Čo sa týka brankára, mali sme v podstate iba jedného gólmana Dušana Sidora, ktorý je mladý a tiež si potrebuje oddýchnuť. Sme radi, že sme sa dohodli s Edgarsom. V play-off chceme ísť čo najďalej a na brankárskom poste sme potrebovali určitú istotu. V spoločnej komunikácii s Jurisom Štalsom sme prišili na Edgarsa a čakali sme, ako sa vyvinie situácia s brankármi v KHL. Keďže sa tam nič nehýbalo, napokon sme sa dohodli, že Edgars príde do Popradu. Pred ZOH v Soči začne u nás chytať, čo mu pred olympiádou pomôže. Takisto veríme, že pomôže aj on nám. Uvidíme, či sa dostane do formy a ako sa mu bude dariť. Okrem nejakých prípravných zápasov za Lotyšsko nechytal v podstate celú sezónu, veríme však, že sa do toho rýchlo dostane," povedal pre Hokejportal.net riaditeľ HK Poprad Tibor Turan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad angažoval lotyšského brankára Masalskisa