Poltucet posíl očami trénera Čadu

Marcel Haščák v Poprade strieľal góly, teraz má možnosť v Košiciach.
Marcel Haščák v Poprade strieľal góly, teraz má možnosť v Košiciach. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|7. máj 2010 o 00:00

Menoslov tých hokejistov, ktorí z Košíc odchádzajú, predĺžili zmluvy, či prišli ako nové akvizície je bohatý. Do extraligovej sezóny 2010/2011 pôjde obhajca titulu v trochu mladšom vydaní.

Pritom obrana nezaznamenala takmer žiadne zmeny, tie sa dotkli najmä útočných radov.

KOŠICE. Zrekapitulujme si teda, že s majstrovským HC Košice sa rozlúčili útočníci Rudolf Huna, Vladimír Dravecký, Peter Húževka, Petr Šachl a Juraj Sýkora, všetkým skončila zmluva. Zotrvanie či odchod obrancu Petra Mikuša by sa mal dotiahnuť do začiatku letnej prípravy. Zmluvu s Košicami predĺžili útočníci Peter Bartoš, Róbert Tomík, Dušan Andrašovský a Marek Vorel, obrancovia Ján Tabaček, Michal Šeda a Peter Huba a brankári Tomáš Halásza a Matúš Andreanin. Do Košíc sa vrátil obranca Marcel Šterbák a útočník Michel Miklík. Klub získal z Liptovského Mikuláša Martina Krišku, zo Skalice prišiel Dušan Pašek a z Popradu Marcel Haščák. Útočník Tomáš Hričin sa vracia domov zo zámorskej WHL. Oceliari oslovili aj odchovanca Tomáša Marcinka, no jeho príchod musí odobriť New York Islanders. No a záujem je aj o mladý talent, Tomáša Jurča, ktorý pôsobí v juniorskej súťaži za oceánom.

"Čo sa týka odchodov, som realista. Každá sezóna prináša zmeny, nevyhli sa ani nám. A ja to beriem ako fakt," poznamenal tréner Rostislav Čada na margo odchodov. A čo hovorí Čada na nových či staronových hráčov? Prečo Košice siahli práve po týchto hokejistoch?

Prečo práve títo

Marcel Šterbák - "Poznám ho ešte z predchádzajúceho pôsobenia v Košiciach. Viem, čo od neho môžeme čakať, takže to rozhodnutie prišlo na základe vlastných skúseností. A keď sa naskytla možnosť, že sa Šterbák vráti, bol som za."

Michel Miklík - "Aj jeho som predtým zažil v Košiciach. Miklík bol vlani v čase, keď som tu nebol, súčasťou hráčskej výmeny s Trenčínom. Košice potrebovali kvalitného obrancu, no za Mikuša museli ponúknuť kvalitného útočníka. Dnes je však Miklík späť, privítal som jeho návrat."

Dušan Pašek - "S Pašekom mladším som sa stretol ešte v bratislavskom Slovane. Je to veľmi pracovitý hráč, verím, že pre tím bude prínosom, že sa tu adaptuje a naplní naše predstavy."

Martin Kriška
– "O tomto hráčovi som mal veľmi dobré referencie, hoci doteraz som ho neviedol. Naskytla sa možnosť, tak sme po ňom siahli. Kriška hrával predtým v Liptovskom Mikuláši s bratmi Hunovcami a patril medzi opory tímu."

Marcel Haščák
- "Ani jeho som doposiaľ nemal možnosť viesť, ale všimol som si ho v popradskom drese. Je to dobrý typ. Neupútal len nás, veď bol v slovenskej reprezentácii pred svetovým šampionátom, som rád, že teraz ho máme v Košiciach."

Tomáš Hričina - "Je košických odchovancom, hoci ho nepoznám, jeho hodnotenia boli pozitívne a ja dúfam, že to v Košiciach preukáže. Ja som už dávno povedal, že košickí odchovanci majú u nás prednosť, ak bude ich výkonnosť na požadovanej úrovni, trebárs ako to bolo u Deyla či Slimáka."

S kým do letnej prípravy

Brankári: Július Hudáček, Tomáš Halász, Matúš Andreanin.

Obrancovia: Ján Tabaček, Marcel Šterbák, Michal Šeda, Radek Deyl, Michal Grman, Peter Slimák, Peter Huba, Ján Homer, Martin Marinčin, Michal Pichnarčík, Ľubomír Chmelo.

Útočníci:
Peter Bartoš, Stanislav Gron, Róbert Tomík, Marek Vorel, Dušan Andrašovský, Richard Jenčík, Michel Miklík, Marcel Haščák, Dušan Pašek, Martin Kriška, Tomáš Marcinko, Tomáš Jurčo, Tomáš Hričina, Ondrej Gmitter, Marcel Baláž, Marek Mertel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poltucet posíl očami trénera Čadu