Pokladník Buc to ešte Vandasovi spočíta

Michael Vandas. V Nórsku strelil svoj prvý reprezentačný gól medzi seniormi.
Michael Vandas. V Nórsku strelil svoj prvý reprezentačný gól medzi seniormi. (Autor: riso)
Sportnet|15. feb 2013 o 00:00

Sedem kôl ostáva do konca základnej časti hokejovej Tipsport extraligy. Popradčanom patrí v tabuľke naďalej ôsma priečka.

Sedem kôl ostáva do konca základnej časti hokejovej Tipsport extraligy. Popradčanom patrí v tabuľke naďalej ôsma priečka, čo by s najväčšou pravdepodobnosťou znamenalo, že v prvom kole play-off narazia na vedúci Zvolen. Práve s lídrom súťaže si to kamzíci rozdajú dnes na domácom ľade.

POPRAD. Po reprezentačnej prestávke opustil káder HK Poprad kanonier Roman Tomas, ktorý si to namieril do chorvátskeho Medveščaku Záhreb.

V Košiciach sa už Podtatranci predstavili aj s trojicou nových hráčov. Obranca Dušan Devečka i útočníci Juris Stals a Parker Stanfield však boli svedkami prehry 2:5. Po dvoch tretinách bolo už hrozivých 0:5, v záverečných minútach hostia gólmi Hvilu a Stalsa aspoň korigovali nepriaznivý výsledok.

„Nehrali sme dobre. Chýbalo nám nasadenie a robili sme hrubé individuálne chyby, za ktoré nás súper potrestal. Niet k tomu viac čo dodať,“ sklamane reagoval hneď po nevydarenom súboji v Košiciach popradský útočník Michael Vandas.

V prvej tretine sa hostia iba bránili a hrať začali lepšie, až keď prehrávali 0:3. „Hokej sa hrá 60 minút, nie 20, či 40. Tak, ako sme v Košiciach skončili, musíme začať nasledujúci zápas. Dúfam, že do súboja so Zvolenom vstúpime oveľa lepšie. Musíme oveľa viac bojovať, hrať s nasadením a viac strieľať. Len vtedy to príde,“ naznačil Vandas.

Do play-off je treba vstúpiť v psychickej pohode a tá sa dostaví len po víťazstvách. „Potrebujeme sa chytiť, začať vyhrávať. Vtedy pôjde hore psychika i pohoda. Tá sa bez víťazstiev nedostaví,“ zdôraznil Vandas.

Sen sa mu naplnil

V nórskom Stavangeri sa dočkal svojho premiérového gólu v seniorskej reprezentácii. V dueli proti Švajčiarsku zaznamenal víťazný gól Slovákov.

„Prežíval som veľké nadšenie. Ako malý chlapec som o tom sníval a teraz sa to naplnilo. Tréner Vůjtek mi dal dôveru a som rád, že som ju využil,“ poznamenal Vandas, ktorému tento pamätný moment ostane určite navždy v pamäti.

Teraz je rad na pokladníkovi popradského mužstva Dávidovi Bucovi, aby to svojmu spoluhráčovi spočítal.

„Chalani ma už podpichovali, že niečím budem musieť prispieť do kasy. Zatiaľ ma to ale nestálo nič. Uvidíme, čo na to povie 'Bucko',“ s úsmevom dodal Vandas.




Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pokladník Buc to ešte Vandasovi spočíta